Belgische internetsnelheden belanden onder West-Europees gemiddelde 

België belandt met een gemiddelde internetsnelheid van 125 Mbps op plaats 27 in de wereldranglijst. Nederland scoort beter met een zevende plaats, volgens onderzoek van Cable.co.uk. 

België belandt op plaats 27 in de wereldranglijst van gemiddelde internetsnelheden, dat blijkt uit cijfers van een onderzoek van Cable.co.uk en M-lab. Nederland scoort beter met een zevende plaats en IJsland is koploper met een gemiddelde snelheid van 279,55 Mbps. Het snelste internet is duidelijk te vinden in West-Europa. Negen van de tien snelste landen bevinden zich daar.  

Plaats 27 voor België

Cable.co.uk voerde een onderzoek uit naar de gemiddelde internetsnelheden wereldwijd op basis van data van M-lab. Er werden ongeveer 1,5 miljard breedbandsnelheidstest uitgevoerd in 220 landen. Uit de resultaten blijkt dat IJsland het snelste internet heeft, gevolgd door enkele kleine staten. 

lees ook

Wereldwijde internetsnelheid stijgt 20% voor zowel vast als 5G

Nederland staat op de zevende plaats met 188 Mbps. België doet het iets minder en komt terecht onder het gemiddelde van West-Europa (150 Mbps) op plaats 27 met een gemiddelde internetsnelheid van 125 Mbps. Wanneer we naar het grotere geheel kijken, lijkt West-Europa wel te domineren. Negen van de tien snelste landen bevinden zich in West-Europa. 

De regio met de laagste gemiddelde snelheid is Noord-Afrika (12,52 Mbps). Op wereldniveau is er wel een verbetering in vergelijking met vorig jaar. Het aantal landen met een gemiddelde snelheid onder 10 Mbps is gedaald van 48 in 2023 naar 35 in 2024.

Gemiddelde internetsnelheid – Cable.co.uk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home