HPE vereenvoudigt hybride AI-aanbod in GreenLake met gestructureerde pakketten

HPE stroomlijnt zijn GreenLake-aanbod met het oog op hybride infrastructuur enerzijds, en AI anderzijds.

HPE kondigt tijdens Discover Barcelona twee nieuwe oplossingen aan binnen GreenLake: Hybrid Ops Software Suite en Private Cloud Solutions for AI. Achter beide labels schuilen totaaloplossingen waarin verschillende GreenLake-capaciteiten worden gecombineerd tot één geheel.

AI-stack in GreenLake

Private Cloud Solutions for AI is een GreenLake-pakket dat nauw aansluit bij de aankondiging van HPE op Discover gisteren. Toen zette de fabrikant samen met Nvidia een nieuwe hardware-oplossing in de verf, gekoppeld aan een software-stack en gericht op finetuning en inferentie van AI-modellen. Een deel van dat full stack-verhaal bleef toen vaag: HPE kondigde ook verbeteringen in bestandsopslag aan, maar de connectie tussen de compute-stack en de data bleef vaag ondanks het belang daarvan.

Vandaag krijgen we duidelijkheid van HPE’s CTO Fidelma Russo. Binnen Private Cloud Solutions for AI zit niet alleen de eerder besproken stack met ProLiant DL380a-servers, Nvidia Spectrum-X, HPE’s Machine Learning Development Environment en de Nvidia AI Enterprise- en NeMo-software, maar ook andere oplossingen. Concreet hoort HPE GreenLake voor File Storage erbij, waardoor Russo de connectie maakt tussen de compute-stack en de verbeterde opslag-oplossing.

lees ook

HPE hernieuwt geloften met Nvidia en zoekt onderscheid met full stack-aanbod voor AI

Verder stopt HPE OpsRamp in het pakket voor de nodige zichtbaarheid, en Zerto Cyber Resilience Vault voor back-up en recovery. Op die manier kunnen klanten binnen GreenLake één totaaloplossing afnemen waarmee AI-compute, opslag, bescherming en beheer zijn afgedekt.

Hybride cloud

HPE GreenLake Hybrid Ops Software Suite heeft een gelijkaardig opzet, maar is gericht op de vereenvoudiging van de hybride cloud-stack. “We stoppen de veschillende oplossingen in één abonnement, zodat je kostenafrekening eenvoudiger wordt”, zegt Russo.

In het hybride cloud-abonnement zit HPE Ezmeral Unified Analytics, Ezmeral Data Fabrics, GreenLake OpsRalmp, HPE Back-up en Disaster Recovery, en het HPE Sustainability Insights Center. Met dat laatste biedt HPE ondernemingen inzicht in de CO2-uitstoot van hun IT-activiteiten, inclusief training van AI en inferentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home