Lenovo lanceert Truscale: betaal je abonnement, krijg het datacenter erbij

datacenter

Lenovo lanceert met Truscale een opmerkelijke abonnementsdienst, waarbij Lenovo je on premises-datacenter opbouwt en onderhoudt voor een maandelijkse vergoeding gebaseerd op je werkelijke verbruik, zonder initiële capex-aankoopinvestering.

Lenovo wil de flexibiliteit van de cloud naar je on premises-datacenter brengen. Daarom lanceert het Truscale: een abonnementsdienst die je een beetje als een datacenter-as-a-service kan zien. Wie intekent op Truscale, heeft in ruil voor een maandelijkse abonnementskost altijd een datacenter op maat ter beschikking op een locatie naar keuze. Lenovo installeert en onderhoudt het datacenter, en jij betaalt enkel voor de rekenkracht die je gebruikt.

Betaal wat je gebruikt

De kost wordt berekend op basis van de workloads die draaien en de infrastructuur die ze daarvoor nodig hebben. Je betaalt dus niet extra voor over provisioning. De betaalformule impliceert verder dat er geen kosten verbonden zijn aan de aanschaf van de hardware. Truscale maakt met andere woorden een on premises-datacenter mogelijk met uitsluitend operationele uitgaves, zonder hoge capex-instapkost.

Lenovo neemt alles voor zijn rekening, van de installatie over het beheer tot upgrades en zelfs afbraak. Heb je meer rekenkracht nodig? Dat breidt Lenovo het datacenter uit. Gebruik je minder? Dat krimpt de serverspecialist de installatie in. Zo is het datacenter altijd op maat van wat je nodig hebt. Daar staat tegenover dat je niet écht eigenaar wordt van de hardware. Eigenlijk komt Lenovo een datacenter uitbaten in jouw serverruimte, en betaal je vervolgens voor wat je effectief verbruikt.

Flexibiteit

Met Truscale wil Lenovo klanten de flexibiliteit van de cloud bieden, gecombineerd met de veiligheid van een on premises-datacenter. Alle ThinkSystem en ThinkAgile-producten uit Lenovo’s serverportfolio zijn beschikbaar binnen de Truscale-formule. Als klant kan je je focussen op het draaien van workloads, net zoals dat bij een datacenter in de cloud het geval zou zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home