HPE neemt Silver Peak over om SD-WAN-oplossing Aruba te versterken

HPE

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de overname aan van SD-WAN-specialist Silver Peak om het Edge Services Platform van dochterbedrijf Aruba Networks verder uit te bouwen.

HPE telt 925 miljoen dollar neer voor de overname. Silver Peak wordt gecombineerd met Aruba, dat in 2015 werd overgenomen voor 3 miljard dollar, en zal de positie van het bedrijf versterken in de snelgroeiende SD-WAN-markt.

“Met deze acquisitie versnellen we onze edge-to-cloud-strategie om een echt gedistribueerd cloudmodel en -ervaring te bieden voor alle apps en gegevens, waar ze ook leven”, verduidelijkt Antonio Neri, CEO van HPE.

De massale overstap naar thuiswerk als gevolg van de Covid-19-uitbraak, heeft de interesse in SD-WAN aangewakkerd. De markt zal de komende vier jaar naar verwachting groeien van 2,3 miljard dollar tot 4,9 miljard dollar.

Silver Peak

Silver Peak noemt zichzelf marktleider in de SD-WAN-markt, met 1.500 klanten in productie wereldwijd. HPE’s plan is om de technologie van het bedrijf te integreren met Aruba’s bestaande SD-Branch-oplossing om de WAN-implementaties van filialen te vereenvoudigen en de nieuwe telewerkgolf te ondersteunen.

“De behoefte aan edge-to-cloud-architecturen is nog nooit zo relevant geweest, aangezien ondernemingen de connectiviteit naar filialen willen uitbreiden en veilige thuiswerkervaringen willen maken. De technologie van Silver Peak transformeert verouderde WAN-architecturen in zelfsturende WAN’s, die perfect passen bij het cloud-native, AI-gestuurde Edge Services Platform van Aruba”, vertelt Keerti Melkote, president Intelligent Edge bij HPE en oprichter van Aruba.

Besparingen

In 2018 kondigde HPE een investering van vier miljard dollar over vier jaar aan in edge computing. Ook toen al werd Aruba’s SD-Branch uitgelicht als een centrale technologie in de edge-strategie van HPE.

De overname van Silver Peak moet in die context worden gezien, maar komt tegelijk ook op een moment dat het bedrijf pas een driejarig optimalisatieplan is gestart om 1 miljard dollar – iets meer dan de waarde van deze overname – te besparen als gevolg van de coronacrisis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home