HPE introduceert end-to-end oplossing voor AI binnen bedrijven

HPE logo

HPE pakt uit met het HPE Machine Learning Development System. Dat is een totaaloplossing voor AI-training op schaal dat een groot deel van de complexiteit voor ondernemingen wegneemt.

HPE moet concurreren met cloudproviders die eenvoudige end-to-end oplossingen bieden voor AI, waarbij de complexiteit van de onderliggende infrastructuur en software wordt opgevangen door de hyperscaler. Dat doet de infrastructuurspecialist met een nieuwe oplossing: het HPE Machine Learning Development System. Dat systeem is speciaal ontwikkeld voor AI en integreert een machine learning softwareplatform met de nodige hardware.

HPE wil zich met één oplossing ontfermen over alles van de voorbereiding van de data over ontwikkeling van het model tot de uitrol en inferentie. Het systeem omvat infrastructuur, services en een bijhorend framework.

Hardware en software op maat

Langs de hardwarekant is het platform gebaseerd op een HPE Apollo 6500 Gen10+-systeem. Dat HPC-systeem kan je configureren vanaf acht Nvidia A100 GPU’s voor AI-acceleratie. Verder voorziet HPE ProLiant DL325-servers en 1 Gb Aruba CX 6300-switches voor het beheer van de stack en de componenten. Opslag en compute communiceren via InfiniBand HDR-switches van Nvidia en monitoring gebeurt via de HPE Performance Cluster Management-oplossing.

De kleinste versie van het HPE Machine Learning Development System bestaat uit vier Apollo 6500 Gen10+-nodes, drie HPE ProLiant DL325-servers, vier optionele parallelle opslagsystemen, twee Aruba-switches en één HDR-switch.

Daarbovenop stopt HPE zijn Machine Learning Development Environment. Die laat klanten toe om snel kwaliteitsvolle AI-modellen te trainen en te testen en zo vlot van proof of concept naar model in productie te gaan. Dat platform is het product van de overname van Determined AI in de zomer van vorig jaar.

Snel aan de slag

De installatie van het end-to-end systeem kan via HPE Pointnext Services, waarbij de fabrikant de installatie en configuratie van zowel de hardware als de software op zich neemt. Het idee achter de hele oplossing is dat organisaties vlot aan de slag kunnen met on-premises training en uitrol van machine learning- en AI-modellen in productie, zonder dat IT-teams zelf verantwoordelijk zijn voor iedere complexe stap in de bouw van een werkbaar systeem. Het HPE Machine Learning Development System is per direct wereldwijd beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home