Geheugencentrische architectuur omarmt Intel Ice Lake Xeon

Geheugengebaseerde datacenter-architectuur is in opmars, volgens de CEO van een start-up die er op inzet. Nieuwe Intel Ice Lake Xeon-processors ondersteunen de aanpak.

MemVerge, een start-up die inzet op geheugengebaseerde datacenter-architectuur, incorporeert al meteen de nieuwste 10 nm Intel Ice Lake-processors in zijn aanbod. Het bedrijf updatet zijn aanbod om met de nieuwe chips om te gaan. Charles Fan, CEO van MemVerge, heeft grote hoop voor de populariteit van de aanpak.

Geheugencentrische architectuur zet geheugen centraal in de plaats van rekenkracht. Dat kan voordelen opleveren voor workloads die erg op snel en beschikbaar geheugen vertrouwen, zoals grote databases. Verschillende fabrikanten sleutelen al jaren aan een alternatieve archtiectuur waarbij geheugen het hart van een server vormt en Intel zet er specifiek sterk op in met de ondersteuning van Optane.

Optane

Intel Optane houdt het midden tussen snelle SSD-opslag en RAM-geheugen en vormt ook de basis van de toekomst die Memverse ziet. Het product van de start-up ondersteunt tot 6 TB aan geheugencapaciteit per socket met Intel Optane 200.

De CEO verwacht dat geheugencentrische architectuur de toekomst van het datacenter wordt, en de traditionelen aanpak zal verdringen. Fan is natuurlijk niet de meest objectieve bron wat dergelijke voorspellingen betreft. Feit is wel dat databases steeds meer en sneller geheugen kunnen gebruiken. Intel Optane lijkt daar aan een interessante en groeiende nichevraag te voldoen en daar kan de start-up op inspelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home