Eurofiber sluit 140 bedrijvenparken aan op glasvezel in 2023

eurofiber
Bron: Eurofiber

Eurofiber heeft ambitieuze plannen voor zijn zakelijke glasvezelnetwerk in België. Volgend jaar hoopt het bedrijf 9000 bedrijven van dedicated glasvezel te voorzien.

Als je alle glasvezelkabels die Eurofiber al gelegd heeft in de Benelux, Frankrijk en Duitsland op een lijn zou leggen, dan zou die 61.500 kilometer meten. Daar komen in 2023 nog heel wat kilometers bij. Eurofiber wil zich volgend jaar vooral richten op Belgische bedrijvenparken.

In totaal heeft Eurofiber 140 bedrijvenparken op het oog: een negentigtal in Wallonië en vijftig in Vlaanderen. Potentieel bedraagt dat 9000 nieuwe klanten voor Eurofiber, zowel grote bedrijven als kmo’s. Tegen 2025 wil Eurofiber het glasvezelnetwerk in 700 Belgische bedrijvenparken gelegd hebben.

Onderinvesteringen

Volgens Hans Witdouck, CEO van Eurofiber België, krijgt de professionele markt te weinig aandacht in de uitrol van glasvezel: “Bedrijvenparken zijn te lang ondergeïnvesteerd geweest. Er is al enorm geïnvesteerd in fiber to the home voor de consument maar het zijn de bedrijven die de grootste behoefte hebben aan stabiele en kwalitatieve connectiviteit.”

lees ook

Eurofiber: Belgische glasvezelkampioen voor de hype

Eurofiber wil elk aangesloten bedrijf voorzien van een ‘dedicated’ glasvezelnetwerk. Dat betekent dat de klant het netwerk niet hoeft te delen. Dat biedt als voordeel dat snelheid en bandbreedte altijd constant blijven en ook aanpasbaar zijn aan de behoeften van het bedrijf. Ook zijn download- en uploadsnelheden gelijk in een dedicated netwerk.

Eurofiber legt enkel het glasvezelnetwerk. Omringende dienstverlening nemen partnerbedrijven van de netwerkleverancier voor zich.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home