Eurofiber en Colt werken samen om het bereik van beide infrastructuren te vergroten

Fiber,Optics,Lights,Abstract,Background

De samenwerking tussen Colt en Eurofiber zal nieuwe grootstedelijke netwerken van Colt toevoegen in Bordeaux, Lille en Toulouse en hun bestaande netwerk verder uitbreiden in Nederland en België.

Colt Technology Services (Colt) en Eurofiber hebben vandaag een nieuw strategisch partnerschap aangekondigd om het wereldwijde bereik van Colt lokaal uit te breiden via de infrastructuur van Eurofiber, op basis van een innovatieve Hybrid On Net-oplossing. De samenwerking maakt ook effectief gebruik van commerciële en operationele samenwerking.

De Hybrid On Net-oplossing van Colt stelt zakelijke klanten in staat om de voordelen van een eigen (dedicated) glasvezelverbinding te ervaren zonder de kosten en complexiteit van infrastructuur aanleggen. Deze oplossing stelt Colt in staat zijn glasvezelnetwerk uit te breiden via de passieve dark fiber van zorgvuldig gekozen grootstedelijke leveranciers. Via het Eurofiber-netwerk krijgen ondernemingen op verscheidene locaties toegang tot netwerkdiensten.

De nieuwe samenwerking is de volgende stap is het formaliseren en uitbreiden van de bestaande band tussen Colt en Eurofiber, die in 2010 begon.

Stijgende vraag naar bandbreedte

Wereldwijd blijft de vraag naar bandbreedte stijgen, waarbij een groeiend aantal bedrijven afhankelijk zijn van cloud-hosted infrastructuur. Hierdoor zijn organisaties steeds meer op zoek naar een scala aan connectiviteitsoplossingen voor toegang tot hun gegevens en applicaties.

Keri Gilder, CEO van Colt Technology Services. “Deze samenwerking sluit aan bij onze blijvende inzet om digitale transformatie mogelijk te maken en de wereld te veranderen door de kracht van connectiviteit. Onze samenwerking met Eurofiber in Frankrijk versterkt ons vermogen om uitzonderlijke verbindingen te leveren via ons Colt IQ Network.”

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “Eurofiber wordt aangejaagd door een ambitieuze groeiagenda in West-Europa. Door de combinatie van het wereldwijde netwerk van Colt aangesterkt door de expertise en lokale aanwezigheid van Eurofiber, bieden we uitgebreide en dynamische digitale infrastructuuroplossingen aan ondernemingen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home