Dell Technologies vereenvoudigt edge operations met Project Frontier

dell project frontier

Dell breidt zijn end-to-end edge-portfolio uit met Project Frontier. Het softwareplatform helpt organisaties met het veilig schalen en beheren van edge operations.

De aankondiging van Project Frontier trok alle aandacht naar zich toe tijdens de Dell Technologies Summit. Het softwareplatform is de volgende uitbreiding van Dell’s edge-oplossingenportfolio en brengt het beheer en de beveiliging van bedrijfskritieke data zo dicht mogelijk bij de bron. Met Project Frontier kunnen bedrijven hun edge-applicaties en -infrastructuur veilig beheren en schalen.

Dell omschrijft de edge als ‘the next frontier’ binnen zakelijke IT. In de edge komen apparaten, infrastructuur en data samen om real-time inzichten te bieden. Door de steeds groeiende hoeveelheden data die worden gegeneerd, is het beheer van edge-infrastructuur veel complexer geworden.

Bedrijven hebben nood aan eenvoudigere oplossingen om hun diverse ecosysteem onder controle te houden, zegt Gil Shneorson, hoofd van de edge solutions-tak van Dell Technologies. Projecr Frontier zal vanaf 2023 beschikbaar zijn.

Living on the edge

Project Frontier zet die belofte om in de volgende functionaliteiten:

  • Zelf softwareapplicaties, IoT-frameworks, operationele technologieën, multicloud-omgevingen en toekomstige technologieën kiezen, ondersteund door een open design dat bestaande en nieuwe zakelijke edge-use cases zal consolideren;
  • Beveiliging op basis van zero trust van edge-applicaties, -data en -infrastructuur, van design tot implementatie, ondersteund door end-to-end beveiligingsmaatregelen in de supply chain;
  • Grotere efficiëntie en betrouwbaarheid van end-to-end edge operations dankzij gecentraliseerd beheer, zero-touch implementatie en veilige onboarding van apparaten;
  • Minimale behoefte aan IT-expertise op het gebied van automatisering om edge-implementaties en operations op duizenden edge-locaties te stroomlijnen;
  • Integratie van edge compute- en storagehardware met workloads voor gebruiksgemak en meer beveiliging;
  • Wereldwijde plannings- en ondersteuningsdiensten in 170 landen om te helpen edge-implementaties te ontwerpen en een roadmap te maken voor het schalen van de edge-infrastructuur van klanten om aan de nieuwe vraag te voldoen. 

Verder breidt Dell Validated Design for Manufacturing Edge uit met ondersteunde partnerapplicaties. Claroty neemt de beveiliging van edge operations onder zijn hoede, terwijl Cognex machine vision over de productiekwaliteit waakt. XMPro helpt fabrikanten om sneller te anticiperen op veranderingen aan de vraagzijde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home