Dell introduceert nieuwe beveiligingsoplossingen voor pc’s in hybride context

dell

Dell pakt uit met drie nieuwe oplossingen voor de beveiliging van zakelijke pc’s. De focus ligt op extra veiligheid bij hybride werken.

Dell Technologies breidt zijn portfolio uit met drie nieuwe beveiligingsoplossingen. Die zijn gericht op de cyberbeveiliging van zakelijke pc’s binnen organisaties die hybride werk ondersteunen. De oplossingen passen binnen de ambitie van Dell om zero-trust een realiteit te maken. De pc-reus wil daar voor een stuk de kar trekken en hoopt zich in die context verder te positioneren als een beveiligingsspecialist.

Nieuwe functionaliteit

Dell wil zich differentiëren met drie nieuwe mogelijkheden die doorgaans handig zijn, maar naar ons gevoel voor een stuk toch eerder een nichemarkt bedienen.

  • Nieuwe mogelijkheden voor hardwarebescherming: Dell zet in op extra bescherming binnen de toeleveringsketen. Klanten kunnen vragen om alle poorten op een pc voor verzending uit te schakelen. Dat moet geknoei met de bios voorkomen. Tegelijkertijd kondigt Dell aan dat fraudebestendige verzegeling bij verzending ook naar Europa komt.
  • Firmwarebescherming: Dell gebruikt de integratie van Microsoft Intune en Splunk-consoles om aan de hand van telemetrie na te gaan of er met de bios is geknoeid. Bovendien kunnen beheerders via het Microsoft Endpoint Manager admin center beveiligingsinstellingen controleren en configureren, wachtwoorden instellen en de bios beheren. De oplossing zelf is eigenlijk van Microsoft afkomstig, maar Dell wijst erop dat het de eerste aanbieder ervan is.
  • Geavanceerde softwarebescherming: onder deze noemer laat Dell weten dat het sneller bedreigingen kan detecteren en problemen kan herstellen. Verder voorkomt Dell ongeoorloofde downloads naar externe apparaten.

Kwetsbaarheidsbeheer

Dell laat verder weten dat het een nieuwe dienst voor kwetsbaarheidsbeheer gaat aanbieden. Als onderdeel daarvan gaan beveiligingsexperts van Dell zelf de omgevingen van klanten scannen. Zo krijgen die een beeld van hun aanvalsoppervlak en eventuele pijnpunten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home