Dell lanceert slimme 4K-webcam met AI maar zonder geluid

Dell UltraSharp webcam

Dell introduceert de UltraSharp-webcam: een 4K-webcam boordevol technologie die alles aan boord heeft om de gebruiker in beeld te brengen, maar niets om hem of haar verstaanbaar te maken.  

Door de coronapandemie maakten applicaties zoals Teams en Zoom hun intrede. Videobellen is sindsdien niet meer weg te slaan uit ons leven. Dell speelt hierop in met de introductie van de UltraSharp-webcam WB7022. Deze 4K-webcam scheert hoge toppen qua beeld- en videokwaliteit in alle lichtomstandigheden. Omdat hij ontworpen is met een Sony STARVIS CMOS 8.3-megapixel sensor, moet de beeldkwaliteit in theorie DSLR-camera’s evenaren. De Digital Overlap HDR-functie zorgt voor optimale belichting en het behoud van kleur. Korrelige beelden worden bijgeschaafd dankzij de 3D/2D-videoruisreductie.

Slimme functies

Deze 4K-webcam bevat enkele interessante AI-functies. Auto-framing zorgt ervoor dat de gebruiker altijd scherp en gecentreerd in beeld verschijnt. De UltraSharp kan zich dus aan elke opstelling en situatie aanpassen. Daarnaast kan het gezichtsveld van de gebruiker bijgesteld worden van 65° naar 78° tot wel 90°. Niet alleen de breedte van het beeld kan optimaal ingesteld worden, er is ook een 5x digitale zoom.

Via infrarood gezichtsherkenning, of beter gezegd Windows Hello, kan elke gebruiker zich veilig en snel aanmelden. Nabijheidssensoren zorgen ervoor dat gebruikers met een compatibele Dell pc ook kunnen aan- en afmelden zonder hun computer aan te raken. De webcam detecteert wanneer ze voor hun pc plaatsnemen en wanneer ze het bureau opnieuw verlaten. Om deze functie uit te schakelen en de lens te beschermen kan er ook een magnetische cover over de lens geplaatst worden. Die blijft gemakkelijkheidshalve ook aan de achterkant hangen wanneer hij niet in gebruik is.

Dell UltraSharp webcam

Montage en prijs

Het gestroomlijnde en cilindrische ontwerp geeft de UltraSharp-webcam stijlvol uiterlijk. De minimalistische monitorbevestiging zorgt voor weinig afleiding aan het scherm. Daarnaast kan de webcam ook magnetisch bevestigd worden aan een driepotig statief. Zo kan de gebruiker op ieder moment de juiste beeldhoek kiezen, of hij nu een presentatie geeft of graag een evenement wil livestreamen.

De webcam is bij ons verkrijgbaar voor 235,99 euro, wat prijzig is voor een webcam zonder ingebouwde microfoon. Gebruikers zullen dus opnieuw in hun buidel moeten tasten, willen ze tijdens een vergadering gehoord worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home