Datacenter United neemt beheer van drie Belgische datacenters van DC Star over

Datacenter United breidt het aantal datacenters in zijn beheer uit. Door een partnership met DC Star komen de datacenters in Burcht, Gent en Oostkamp onder de leiding van Datacenter United. Datacenter United deelt dit nieuws mee in een persbericht.

De aansluiting van drie nieuwe datacenters betekent ineens een verdubbeling van het aantal centers dat Datacenter United beheert in België. In Antwerpen en Brussel waren de datacenters al actief, nu vestigt Datacenter United zich ook in Burcht, Gent en Oostkamp.  

Belgische aanbieder

Datacenter United is een Belgische aanbieder. Door de uitbreiding kunnen Belgische klanten beter bediend worden, vertelt Friso Haringsma, Managing Director van Datacenter United: “Voor onze klanten betekent dit dat we een betere geografische spreiding en schaalvoordelen kunnen garanderen. Hiermee leggen we samen het fundament voor de digitale economie van de toekomst.”

Het datacenter in Burcht kan de Antwerpse klanten mee ondersteunen. Gent en Oostkamp vormen nieuwe locaties voor Datacenter United. Het Gentse datacenter biedt voornamelijk private rooms aan, wat een hoge bescherming biedt. Het datacenter in Oostkamp biedt daarnaast ‘redundante dark fiber verbindingen met de andere datacenters’.

Volgens de CEO van DC Star, Janjoris van der Lei, zorgt het partnership ervoor dat alle mogelijkheden van de datacenters benut kunnen worden: “De schaalvergroting zorgt ervoor dat we met ons team alle aspecten van de datacenterservices kunnen leveren met voldoende redundantie.”

lees ook

Datacenter United werkt aan veiligste datacenter van België

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home