AWS verbetert Amazon Managed Blockchain met Ethereum-ondersteuning

blockchain

Amazon Web Services heeft een verbeterde versie van zijn Amazon Managed Blockchain dienst gelanceerd. Vanaf nu biedt de dienst ondersteuning voor het populaire Ethereum platform. 

AWS lanceerde zijn Amazon Managed Blockchain platform in 2019. Het platform maakt het mogelijk voor bedrijven om een blockchaininfrastructuur op te zetten. Met het platform wil AWS de ingewikkelde technologie op zich nemen, zodat het voor klanten eenvoudiger wordt om met blockchain te werken

Ethereum werd in 2015 gelanceerd en is de basis van Ether, de tweede populairste cryptocurrency na Bitcoin. De laatste maanden is de waarde van Ether sterk gestegen vanwege hoge interesse in cryptocurrencies. 

Het blockchain platform van Ethereum staat bekend om zijn smart contract-technologie die het mogelijk maakt om bepaalde taken als het overmaken van geld te automatiseren. Dankzij de nieuwe Ethereum ondersteuning wordt deze functie nu ook mogelijk voor klanten van Amazon Managed Blockchain. 

Nieuwe functies binnen Amazon Managed Blockchain

Bedrijven kunnen vanaf nu Amazon Managed Blockchain gebruiken om Ethereum nodes te hosten. Dat zijn de softwaresystemen die verantwoordelijk zijn voor het verwerken van transacties die via het blockchain platform lopen. Ze voeren ook andere taken uit, waaronder het bewaren van informatie over eerdere transacties. 

Amazon Managed Blockchain-klanten kunnen vanaf nu Ethereum transactiedata versleutelen. Ook is het mogelijk om de transactiedata van hun nodes constant te synchroniseren met andere nodes die samen het Ethereum netwerk vormen. 

Om het dagelijkse onderhoud verder te vereenvoudigen, maakt Amazon Managed Blockchain het eenvoudig om nieuwe versies van Ethereum te installeren. De opensource community die de code van het platform onderhoudt rolt namelijk regelmatig verbeteringen uit. Ook heeft Amazon probleemoplossing tools toegevoegd waarmee klanten niet goed werkende Ethereum nodes kunnen opsporen en vervangen. 

Ethereum is het tweede blockchainplatform dat AWS beschikbaar heeft gemaakt binnen Amazon Managed Blockchain. Het platform biedt al ondersteuning voor Hyperledger Fabric, wat wordt onderhouden door de Linux Foundation en vooral gericht is op de enterprise markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home