Aruba verbindt thuiswerkers zoals bijkantoren met nieuwe EdgeConnect Microbranch-oplossing

Netwerkspecialist Aruba lanceert EdgeConnect Microbranch: een oplossing waarmee organisaties kleine bijkantoren en zelfs individuele werknemers eenvoudig met het bedrijfsnetwerk kunnen verbinden.

HPE-dochterbedrijf Aruba introduceert EdgeConnect Microbranch. Die oplossing moet werknemers op een eenvoudige, performante maar ook veilige manier met het bedrijfsnetwerk verbinden.

Langs de hardwarekant neemt de oplossing de vorm aan van een router die werknemers eenvoudig thuis kunnen installeren. Dat ding doet vervolgens op kleine schaal dienst als SD-WAN/SASE-toegangspunt. Het toestel kopieert de SSID van het bedrijfsnetwerk zodat de laptop van een werknemer er automatisch mee verbindt. Vervolgens stuurt het trafiek rechtstreeks naar het datacenter van het bedrijf zodat netwerklocaties toegankelijk zijn als was de gebruiker op kantoor. Verkeer dat voor cloudtoepassingen bestemd is, gaat niet langs het bedrijfsnetwerk maar loopt meteen over het internet via de cloud.

SASE

De EdgeConnect Microbranch-toestellen doen dus dienst als een soort toegangspunten voor de bestaande netwerkinfrastructuur van een bedrijf. De oplossing werkt helemaal samen met het bestaande SASE-framework van bedrijven. Concreet maken ze deel uit van het Aruba Edge Services Platform. Installatie is volgens Aruba eenvoudig: een werknemer hoeft de routers maar in te steken, waarna de toestellen automatisch de juiste configuratie binnentrekken.

lees ook

Wat is SASE en is het beter dan SD-WAN?

De Remote Access Punten of RAP’s waarover Aruba spreekt, zijn optioneel voorzien van LTE voor back-up-connectiviteit. Dat moet eventuele wispelturigheid van netwerken van werknemers zelf compenseren. Bovendien kunnen de RAP’s zo ook op verplaatsing dienst doen als veilig verbindingspunt, bijvoorbeeld wanneer een werknemer onderweg is of op een externe locatie werkt.

Uitbreiding bedrijfsnetwerk

Het systeem heeft als groot voordeel dat het hele bedrijfsnetwerk naar het (thuis)kantoor wordt uitgebreid. Dat maakt het mogelijk om eenvoudig en veilig extra toestellen zoals tablets en printers te verbinden. Bovendien blijven die zakelijke toestellen gescheiden van het thuisnetwerk zelf. Werknemers hoeven verder niet te prutsen met VPN-verbindingen of andere cliëntsoftware op hun laptop om aan het bedrijfsnetwerk te kunnen.

Aruba EdgeConnect Microbranch is beschikbaar als Early Access en komt in maart van 2022 algemeen beschikbaar. Alle toegangspunten met ArubaOS 10 en de juiste licentie kunnen deel uitmaken van de oplossing. Een licentie kost 145 euro per toestel. De Aruba 303H is momenteel het goedkoopste toegangspunt met een adviesprijs van 575 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home