Aruba ESP focust met updates op security met zero trust en SASE

aruba

De focus ligt op een edge-to-cloud-beveiliging tijdens Aruba Atmophere ‘21, een virtueel event van de netwerkspecialist. Het integreert onder andere de ClearPass Policy Manager in Aruba ESP voor een meer veilige netwerktoegangscontrole.

ClearPass Policy Manager integreert in Aruba EdgeConnect SD-WAN edge platform en vergroot hiermee de app-intelligentie door de identificatie van gebruikers, IoT apparaten, functies van werknemers. Het voegt een veiligheidsbeleid toe om zo de basis te vormen van een SASE WAN edge. Het resultaat is een consistente en geautomatiseerde definitie van functies en rollen bij werknemers die over het gehele netwerk kunnen worden afgedwongen: vanaf het toestel van de gebruiker, door LAN en WAN.

Wat betreft de de integratie van Aruba Threat Defense met het EdgeConnect SD-WAN-platform krijgen gebruikers nu ook geavanceerde indringersdetectie- en preventiemogelijkheden op EdgeConnect fysieke en virtuele toestellen. Hierdoor kan het platform gebruik maken van de Aruba Threat Infrastructure, waarbij cruciale informatie over bedreigingen wordt gedeeld tussen Aruba Central en EdgeConnect om volledig transparantie en visibiliteit van het gehele netwerk te bieden.

Door gebruik te maken van een gemeenschappelijke bedreigingsinfrastructuur en bedreigingsfeeds binnen het platform, kunnen netwerk- en securitymanagers richtlijnen in verband met bedreigingen centraal in de hele onderneming toepassen en afdwingen.

Aruba ESP-platform

Het Aruba ESP-platform biedt klanten het een portfolio van beveiligde bekabelde, draadloze en WAN edge netwerkoplossingen waaronder Virtual Intranet Access Client (VIA). Hiermee geniet je van maximale mobiliteit voor de ‘mobiele’ gebruikers, ongeacht hun werkplek en ongeacht of ze verbinding maken met private of publieke netwerken. Tijdens de pandemie en verplicht thuiswerken is deze functionaliteit cruciaal.

Een ander onderdeel dat thuiswerk faciliteert zijn zijn Remote Access Points (RAP’s). Die bieden een minimale voetafdruk voor mobiele, externe en tijdelijke werkplekken om zo een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk te geven. SD-Branch zorgt voor maximale integratie en eenvoudig algemene management over WLAN, LAN en SD-WAN met Zero Trust beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home