Aruba en HPE maken overgang tussen 5G en wifi eenvoudiger

wi-fi 6 easymesh

Aruba en moederbedrijf HPE komen met oplossingen om de overgang tussen mobiele draad netwerken en wifi-netwerken en -omgevingen binnen bedrijven eenvoudiger moeten maken. Hierdoor moeten de verbindingen tussen 5G-netwerken en wifi 6-netwerken soepeler verlopen.

Concreet heeft de HPE-dochter nu zijn dienst Aruba Air Pass gelanceerd. Deze oplossing moet ervoor zorgen dat gebruikers van mobiele netwerken veilig en automatisch kunnen verbinden met de wifi-netwerken van de leverancier binnen bedrijfsomgevingen.

De dienst die de hand-off tussen deze twee verschillende draadloze netwerken moet realiseren, maakt het ook mogelijk dat mobiele operators hun 5G-netwerken naar de wifi-omgevingen van bedrijven kunnen uitbreiden. Vooral voor het mogelijk maken van wifi-bellen.

Aruba Air Pass

Aruba Air Pass maakt het voor eindgebruikers mogelijk om veilig zonder problemen en verlies van Quality of Service (QoS) handover tussen mobiele netwerken en wifi-netwerken mogelijk te maken.

De dienst gebruikt hiervoor Passpoint, een door brancheorganisatie Wi-Fi Alliance ontwikkelde standaard. Deze standaard zorgt ervoor dat mobiele devices zich automatisch op een bedrijfsnetwerk authenticeren op basis van hun draadloze inloggegevens

Combinatie met Air Slice

De dienst Air Pass kan ook worden gebruikt in samenhang met de dienst Aruba Air Slice. Deze door de HPE-dochter ontwikkelde technologie verbetert de radioprestaties. Hiermee wil de draadloze netwerkspecialist onder meer een prestatiegarantie bieden voor het gebruik van diensten als het Internet of Things (IoT) en videoconferencing.

Verder ziet Aruba wifi – en dan vooral wifi 6 – als een logische draadloze netwerktechnologie die 5G-diensten kan ondersteunen. Hiervoor hoeven bedrijven geen nieuwe technologie aan te schaffen, maar kunnen gewoon hun bestaande interne draadloze netwerken gebruiken.

Ontwikkelingen HPE

HPE, het moederbedrijf van Aruba, introduceerde onlangs ook zelf nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om beter van 5G te profiteren. Met de HPE 5G Core Stack biedt de leverancier een set microservices die operators met standaard hardware kunnen gebruiken om meer 5G-functionaliteit voor hun klanten mogelijk te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home