[adv] Paessler PRTG en Qbilon zorgen voor overzicht van complexe IT-landschappen bij KTR Systems  

[Advertorial] Transparantie in een groeiend IT-landschap

Met een uitgebreide internationale aanwezigheid had KTR Systems een robuust systeem nodig om zijn IT-landschap efficiënt te beheren binnen meerdere locaties en dochterondernemingen. Zoals veel groeiende bedrijven ontdekte KTR Systems dat de omvang en complexiteit van de IT-infrastructuur aanzienlijk toenam naarmate het aantal nieuwe locaties en systemen groeide. Zonder een sterk systeem om de veranderende IT-uitdagingen te beheren en te documenteren, dreigde het bedrijf het overzicht te verliezen over zijn documentatie en systeemlandschap.

KTR Systems stond met elke nieuwe vestiging en geïmplementeerde technologische oplossing voor de uitdaging om perfecte connectiviteit te garanderen, hardware- en softwareafhankelijkheden te beheren en een uitgebreid begrip van de systeemarchitectuur te behouden. Het bestaande IT-documentatieproces kostte veel tijd en middelen en bracht soms het risico van verouderde informatie met zich mee. Het bedrijf had een omvangrijke oplossing nodig om netwerk- en communicatieafhankelijkheden te identificeren, IT-documentatie te stroomlijnen en efficiënte besluitvormingsprocessen te faciliteren.

De gebundelde krachten van PRTG en Qbilon bieden uitkomst

KTR Systems herkende in 2019 al vroeg het potentieel van Qbilon en besloot deze oplossing te gebruiken om hun EAM- en IT-documentatie naar een hoger niveau te tillen. Qbilon maakt via interfaces gebruik van gegevens uit verschillende tools die KTR Systems helpen om een holistisch beeld te krijgen van diverse, onderling verbonden systemen. Met Qbilon kreeg het bedrijf een gecentraliseerd architectuuroverzicht wat ervoor zorgde dat alle informatie over het IT-landschap altijd in één archief werd vastgelegd en toegankelijk werd voor de juiste IT-teams en beheerders.

KTR Systems gebruikt de monitoringfunctionaliteit van PRTG al sinds 2011 voor realtime inzichten in de netwerkinfrastructuur. Van servers en apparaten tot applicaties en diensten, PRTG en Qbilon helpen KTR Systems om een up-to-date architectuuroverzicht te krijgen, potentiële knelpunten te identificeren en problemen proactief op te lossen voordat ze de prestaties van het IT-systeem kunnen beïnvloeden.

Dankzij de combinatie van PRTG en Qbilon is het makkelijker om onze infrastructuur, technische afhankelijkheden en processen in kaart te brengen. We vullen onze PRTG-monitoring sinds 2019 aan met Qbilon en ik vertrouw volledig op de combinatie van beide oplossingen”, zegt Olaf Korbanek, Head of IT bij KTR Systems GmbH.

Geautomatiseerde documentatie van het IT-landschap

Documentatie is één van de minst populaire taken in IT en weinig zaken zijn zo gevaarlijk als de zogenaamde “schaduw-IT”, waarbij bepaalde programma’s worden gebruikt die niet zijn goedgekeurd door de IT-afdeling. Door PRTG en Qbilon te gebruiken, wordt het uitvoeren van Enterprise Architecture Management nog makkelijker. Met behulp van datasynchronisatie houdt KTR Systems zijn IT-documentatie up-to-date zonder extra inspanning. Excel spreadsheets en handmatig gemaakte grafieken behoren tot het verleden. Beheerders kunnen zich nu richten op de dagelijkse bedrijfsvoering en strategische initiatieven en vertrouwen op de betrouwbaarheid van de verzamelde gegevens.

Planningsondersteuning voor migratieprojecten

De inzichten in het IT-landschap gaven KTR Systems de nodige planningsondersteuning voor de vervanging van oudere systemen. Uitgebreide afhankelijkheidsdiagrammen van Paessler PRTG en andere bronnen stelden het bedrijf in staat om potentiële neveneffecten en onverwachte uitdagingen tijdens migratieprojecten te identificeren. Ook de visualisatie van directe en indirecte verbindingen vergemakkelijkte de besluitvorming en zorgde voor een transparante werkwijze met grote datasets.

Geautomatiseerde rapportage

Een grote hoeveelheid data zonder enige interpretatie is vrijwel nooit bruikbaar. Daarom heeft ook het rapportage proces grote sprongen gemaakt. De integratie van PRTG en Qbilon maakt het mogelijk om geautomatiseerde rapporten te maken voor interne en externe audits. De relevante informatie wordt automatisch gebundeld in gedetailleerde, maar makkelijk toegankelijke rapporten over de bestaande IT-infrastructuur en interfaces. Dankzij deze automatisering kunnen medewerkers niet alleen tijd en moeite besparen en de algehele auditbereidheid verhogen; het is ook relevant voor het maken van belangrijke noodplannen.

Succesvolle gebruikerscases, zoals deze met KTR Systems, laten zien wat een geweldige aanvulling Qbilon’s oplossingen zijn voor PRTG-gebruikers. Volledige transparantie van IT-factoren kan alleen worden bereikt met de best mogelijke architectuuroverzichten op verschillende abstractieniveaus. Of het nu gaat om Cloud-transformatieprojecten, beveiligingsproblemen of kostenoptimalisatie: Qbilon voegt echt waarde toe voor PRTG-klanten”, zegt Helmut Binder, CEO van Paessler AG.

Een hecht partnerschap voor de komende jaren

De samenwerking tussen KTR Systems, Paessler en Qbilon is voor alle partijen voordelig gebleken. Olaf Korbanek schat dat de gecombineerde kracht van PRTG en Qbilon heeft geleid tot een vermindering van de documentatie-inspanning tot vijftig procent. Tevens schat hij de vermindering in inspanning voor een effectief noodplan op minstens dertig procent.

In mei 2023 werd Qbilon onderdeel van de Paessler Group. Dankzij deze overname kunnen de sterke punten van Qbilon op het gebied van architectuuroverzicht en netwerkvisualisatie nog beter worden gecombineerd met de decennialange monitoringexpertise van PRTG.

De gecombineerde kracht van PRTG en Qbilon

De interactie tussen PRTG en Qbilon geeft KTR Systems het inzicht om veilig door het groeiende IT-landschap te navigeren. Met behulp van visualisatie, gedetailleerde kaarten en nuttige meldingen heeft KTR Systems een uitgebreid overzicht van zijn netwerkbronnen, afhankelijkheden en prestatiecijfers.

Dit niveau van zichtbaarheid stelt het bedrijf in staat om problemen proactief aan te pakken, het gebruik van resources te optimaliseren, kosten te optimaliseren en de IT-infrastructuur klaar te maken voor de toekomst.

Conclusie

De synergiën tussen PRTG en Qbilon waren de katalysatoren die KTR Systems hielpen om een effectief EAM te bereiken en een diepgaand begrip van de IT-architectuur te krijgen. Gegevens alleen zijn vaak niet genoeg. Architectuuroverzichten op verschillende abstractieniveaus en uitgebreide documentatie vormen een ideale aanvulling op PRTG’s realtime monitoring en leiden samen met het zelf-documenterende noodplan tot een niveau van overzicht en veiligheid dat essentieel is voor elke groeiende onderneming met meerdere vestigingen.


Dit is een ingezonden commerciële bijdrage van Paessler AG. Klik hier voor meer informatie over de oplossingen van het bedrijf. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home