HPE brengt opties voor kopen op afbetaling vanwege coronacrisis

HPE

HPE start met een Payment Relief Programme (PRP) om klanten te motiveren hun infrastructuur te vernieuwen tijdens deze pandemie. Het programma biedt de mogelijkheid om pas later te betalen. 

Overheden nemen zware maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Hierdoor komen veel bedrijven in turbulente tijden terecht. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat bedrijven minder aan IT gaan uitgeven. 

“Deze maatregel is genomen, omdat bestaande klanten erom gevraagd hebben”, zegt een woordvoerder van HPE. Volgens hem werden salesteams door zowel grote als kleine bedrijven overspoeld met vragen om betalingen uit te stellen. HPE trekt €1,8 miljard uit om klanten tegemoet te komen tijdens de COVID-19 crisis. 

Betalingen uitstellen naar 2021

Als onderdeel van het PRP hoeven klanten de eerste acht maanden maandelijks slechts 1% te betalen van de totale contractwaarde. Hierdoor wordt meer dan 90% van de kosten uitgesteld tot 2021. Na deze acht maanden hoeven klanten slechts 3,3% van de totale contractwaarde te betalen. Waar het terugkopen van hardware eerst alleen mogelijk was voor oudere, afgeschreven apparatuur, is deze optie nu ook beschikbaar voor nieuwere apparaten.

Experts verwachten dat bedrijven ook in 2021 te maken krijgen met een beperkte cash flow. Zoals HPE het beredeneert, zullen bedrijven tegen die tijd op zijn minst weer draaiende zijn en winst binnenkrijgen. 

Extra mogelijkheden

Bovenop het PRP biedt HPE ook een mogelijkheid om een selectie uit het aanbod aan hardware en software na 90 dagen pas af te betalen. Daarnaast zijn de voorwaarden van korte-termijn verhuur aangepast. Voorheen konden klanten nieuwe apparaten leasen voor drie jaar. Er komt nu ook een lease-service waarbij bedrijven hardware voor 12 maanden kunnen huren.

“Gezien de huidige vraag naar laptops, bieden we nieuwe laptops aan met een 12-maanden contract in plaats van het reguliere 3-jaren contract. Doordat medewerkers van veel bedrijven vanuit huis werken, hebben we een grote groei gezien in de vraag naar laptops”, vertelt een woordvoerder van HPE. Met de financiële tegemoetkomingen wil HPE zijn klanten overtuigen om het ondenkbare te doen: vernieuwen in tijden van crisis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home