Windows Subsystem for Linux beschikbaar via Microsoft Store

microsoft linux

Windows Subsystem for Linux krijgt een plaats in de Microsoft Store. Linux-distributies zijn zo te downloaden op Windows 10 en 11.

Windows Subsystem for Linux (WSL) is nu algemeen beschikbaar in de Microsoft Store. Ontwikkelaars kunnen ermee aan de slag om Linux-apps direct op hun Windows-systeem te downloaden. Daarvoor moet het apparaat wel draaien op één van de twee laatste Windows-besturingssystemen.

Gebruikers van Windows 11 konden de app al lange tijd installeren. Bijna een jaar geleden kwam de WSL-app namelijk beschikbaar in het Dev-kanaal van het nieuwste besturingssysteem.

lees ook

Microsoft geeft toe dat het verkeerd zat over open source

App als standaardversie

De aankondiging houdt in dat Windows 10-gebruikers ten eerste Linux GUI-apps kunnen draaien. Verder betekent het dat de Microsoft Store-versie van WSL nu de standaardversie is. WSL is dus geen vast onderdeel meer van het Windows-besturingssysteem.

“De in-Windows-versie van WSL krijgt nog steeds kritieke bugfixes, maar in de Store-versie van WSL worden nieuwe functies en functionaliteit toegevoegd”, schrijft Craig Loewen, programma-manager van het Windows Developer Platform. Een ander voordeel van de app is dat het mogelijk wordt om WSL apart van de Windows-installatie te updaten.

Ontwikkelaars die WSL al via een andere weg installeerden, kunnen naar de nieuwste versie updaten door wsl te draaien. Voor Windows 10 worden de versies 21H1, 21H2 en 22H2 ondersteund.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home