Apple WebKit migreert naar GitHub

github

Apple heeft de deuren van WebKit opengesteld voor de GitHub-community. Apple wil op die manier nauwer kunnen samenwerken met ontwikkelaars.

Webkit is de motor van het Apple-ecosysteem. Apple gebruikt de web engine onder meer als het fundament voor zijn browser Safari, zijn mailclient Apple Mail, de App Store en om applicaties vlot te doen draaien in macOS en iOS. Voor meer dan 20 jaar stond de broncode van WebKit gehost op het Subversion-platform (svr) van Apache, maar nu heeft Apple eindelijk de sprong naar GitHub gewaagd.

In een blog legt WebKit-ingenieur Jonathan Bedard uit waarom die migratie belangrijk is voor de toekomst van WebKit. GitHub is het grootste opensourceplatform ter wereld met maar liefst 83 miljoen geregistreerde softwareontwikkelaars. Die enorme community reikt Apple nu de hand.

lees ook

Update nu je iPhone, iPad of Mac om twee zerodays in WebKit te dichten

De orde bewaren

Ook de manier waarop GitHub werkt, is interessant voor Apple en WebKit. Via GitHub delen ontwikkelaars hun lokale Git-bestanden met elkaar ter revisie. Revisies kunnen daarin aangebracht zonder de originele code te hoeven overschrijven en wijzigingen kunnen ook altijd weer worden teruggedraaid.

lees ook

Populariteit van Github zet juridische en ethische kant van AI op scherp

Ter extra controle zal het WebKit-team ook werken met een systeem van commit-ID’s die het aantal versies van een Git-commit registreren. Het WebKit-team dient die te controle te bewaren omwille van het nutolerantiebeleid ten aanzien van prestatieverminderingen in de software, lezen we in de blog.

Een nieuwe thuis voor WebKit

De migratie naar GitHub werd al op 23 juni ingezet. Volgens Apple zal WebKit zich snel thuisvoelen in de GitHub-omgeving. Ontwikkelaars die meeschreven aan de WebKit maakte voordien al gebruik van git-svn spiegels om een kopie van de code in Git te maken. De migratie naar GitHub leek dus een logische vervolgstap voor WebKit. Via dit overzicht kan je alle actieve WebKit-projecten in GitHub bekijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home