VMware stopt meer AI in Tanzu

VMware integreert enkele verbeteringen in zijn Tanzu-platform. AI speelt een belangrijke rol, maar het wordt ook eenvoudiger om applicaties volgens de juiste vereisten te draaien.

Op VMware Explore in Las Vegas introduceert VMware verschillende vernieuwingen voor zijn portfolio. Het cloudgerelateerde aanbod krijgt veel liefde, maar ook voor Tanzu heeft VMware nieuwigheden in petto. Tanzu is het Kubernetes-containerplatform van VMware.

  • De belangrijkste nieuwigheid is de Tanzu Application Engine. Die laat organisaties toe om vereisten rond veiligheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid te koppelen aan containertoepassingen. Dat maakt het vervolgens eenvoudiger om die toepassingen op een correcte manier te draaien. De Engine is in bèta beschikbaar.
  • De Tanzu Intelligence Services worden uitgebreid met de Intelligent Assistant. Dat is een chatbot die werkt met generatieve AI. De AI-bot moet helpen om problemen eenvoudig op te lossen.
  • Dan is er nog Tanzu Insights. Ook hier staat AI centraal. Insights gebruikt AI en machine learning om Kubernetes-omgevingen verspreid over AWS en Microsoft Azure te onderzoeken en te begrijpen. Dat zal beheerders helpen om problemen sneller te detecteren en op te lossen.

Andere vernieuwingen

Verder zijn er nog enkele kleine verbeteringen. Zo komt er een nieuw portaal met een betere ervaring voor ontwikkelaars, met ondersteuning voor .Net, Spring Framework 6 en Spring Boot 3. Het lifecyclebeheer-systeem omvat nu ook de Azure Kubernetes Service.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home