Van schets tot UI zonder code: Microsoft introduceert Express design

Microsoft toont nieuwe AI-gebaseerde functionaliteit in Power Apps: Express design neemt het gros van het codeerwerk van een front-end UI over.

Microsoft lanceert Express design: een nieuwe mogelijkheid binnen Power Apps die per direct beschikbaar is. Express design is in staat op een creatief ontwerp om te toveren tot een functionele UI. De oplossing kan overweg met een Figma-ontwerp maar ook met een PDF, een PowerPoint of zelfs een sketch op papier of een screenshot van een legacy-toepassing.

Power Apps Express design converteert de visuele informatie in enkele seconden naar een Power App. Daarbij krijg je niet enkel een functionele gebruikersinterface, maar meteen ook een bruikbaar dataschema dat je via low code kan koppelen aan de nodige gegevens. Dat gebeurt via voorziene connectors, al is deze oplossing net als de rest van het Power Platform ook compatibel met traditionele code geschreven voor professionele ontwikkelaars.

Azure Cognitive Services

Power Apps Express Design gebruikt AI, met name de Azure Cognitive Services. Object-herkenning en detective maken het mogelijk om van sketch naar toepassing te gaan. Hoe goed de tool in de praktijk werkt, blijft afwachten. Indien Express design presteert zoals geadverteerd, krijgen ontwikkelaars plots heel wat extra tijd om in andere zaken te investeren, en kunnen citizen developpers aan de slag met interessantere gebruikersinterfaces.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home