TestGPT vindt (hopelijk) fouten in je code

Start-up CodiumAI lanceert TestGPT in bèta. Dat AI-systeem moet ontwikkelaars helpen met het testen van hun code.

Nieuwe start-up CodiumAI verschijnt op het toneel met TestGPT. Dat is een nieuwe oplossing die, zoals de naam suggereert, gebaseerd is op een GPT-model voor generatieve AI. Het gaat meer specifiek om het nieuwe GPT-4-model van OpenAI. TestGPT is geen debugtool, maar een heuse test-assistent die interactieve tests voor code kan genereren. Dergelijke tests onderzoeken niet alleen of een toepassing draait, maar ook of ze het gewenste gedrag vertoont.

Relevante tests bedenken is een tijdrovend proces waar veel van af hangt. De stabiliteit van een app is voor een stuk het gevolg van een gericht en kwalitatief testproces. TestGPT moet op basis van geschreven code relevante tests bedenken. Het is dan aan de ontwikkelaar om de tests te accepteren, waarna de code eraan wordt onderworpen.

Integratie in ontwikkeomgevingen

TestGPT moet een aanvulling zijn op andere AI-tools, zoals de GitHub Copilot. Momenteel is de nieuwe oplossing als bèta beschikbaar. Op termijn is het de bedoeling om de AI-tool rechtstreeks in ontwikkelomgevingen te implementeren.

Generatieve AI-modellen hebben sinds de introductie van ChatGPT aan het grote publiek de vlucht vooruit genomen. Projecten zoals TestGPT tonen aan dat de capaciteiten van dergelijke modellen niet beperkt zijn tot tekstgeneratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home