Stability AI lanceert Stable Diffusion 3 met verbeterde prestaties 

Open source bedrijf Stability AI lanceert Stable Diffusion 3, een nieuwe tekst-naar-beeld-generator van de volgende generatie met verbeterde prestaties. De preview versie is beschikbaar via een wachtlijst.  

Stability AI lanceert Stable Diffusion 3, een tekst-naar-beeld-generator van de volgende generatie met verbeterde prestaties dat meerdere objecten in één prompt kan verwerken. Dit model is de volgende in de reeks AI-modellen van het open source bedrijf (de laatste versie was Stable Diffusion XL Turbo), dat vorig jaar ook Stable Audio in de AI-wereld bracht. Het model is nog niet openbaar beschikbaar, maar Stability AI opende een wachtlijst voor gebruikers die het willen uitproberen. Het model baseert zich op twee technieken: diffusietransformator-architectuur en ‘flow matching’. Op basis van de inzichten uit de preview-fase kan Stability AI de prestaties en veiligheid verbeteren.

Open source

Stability AI is een bedrijf dat zich vasthoudt aan het open source-principe, dat ook ingebakken zit in de nieuwe Stable Diffusion 3. Deze reeks modellen varieert momenteel van 800M tot 8B-parameters. Hiermee wil het AI-bedrijf gebruikers een verscheidenheid aan opties voor schaalbaarheid en kwaliteit aanbieden om te voldoen aan de creatieve behoeften. Het bedrijf zet zich in om generatieve AI toegankelijk te maken voor iedereen, op een veilige manier. 

lees ook

Open- of closed-source generatieve AI-modellen: wie presteert beter? 

De Stable Diffusion 3-reeks maakt gebruik van diffusietransformator-architectuur in combinatie met ‘flow matching’. De eerstgenoemde aanpak baseert zich op transformatoren, die goed zijn in het verwerken van patronen en sequenties. Het is een manier waarbij AI de gebruikelijke beeldbouwstenen verwisselt voor een systeem dat werkt op kleine stukjes van het beeld. Flow matching is een techniek waarbij AI-modellen afbeeldingen kunnen genereren door te leren hoe ze soepel kunnen overgaan van ruis naar een gestructureerd beeld. Deze nieuwe aanpak zou een hogere kwaliteit van afbeeldingen moeten opleveren.  

Het bedrijf zet zich in om generatieve AI toegankelijk te maken voor iedereen, op een veilige manier. Dit open source-karakter leidde in het verleden al tot een rechtszaak voor Stability AI, aangezien het bedrijf zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikte.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home