AWS DevOps Guru spoort operationele problemen automatisch op

aws

AWS lanceert DevOps Guru: een op AI en machine learning gebaseerde tool die automatisch op zoek gaat naar problemen in je operationele omgeving. Dreigt er iets mis te lopen, dan waarschuwt DevOps Guru automatisch het IT-departement.

Op de digitale Re:Invent-conferentie lanceert AWS DevOps Guru: een variant op het vorig jaar gelanceerde CodeGuru. Waar CodeGuru de code van applicaties op problemen analyseert voor je ze uitrolt, kijkt DevOps Guru naar de volgende stap. De tool houdt de operationele omgeving van een organisatie in het oog en slaat alarm wanneer er een probleem zit aan te komen.

Daartoe gebruikt AWS DevOps Guru machine learning. AWS trainde de dienst aan de hand van jarenlange ervaring met zowel AWS zelf als met Amazon. Het resultaat is software die allerhande data verzamelt. Denk aan parameters van applicaties zelf, logs, events en gebruiksdata van de hardware. De slimme algoritmes achter DevOps Guru moeten aan de hand van die gegevens zo snel mogelijk vaststellen wanneer er iets niet helemaal juist loopt.

Automatische waarschuwingen

AWS bouwde DevOps Guru om problemen zoals misconfiguraties of een dreigend tekort aan systeembronnen tijdig te detecteren. Wanneer de dienst een probleem ziet aankomen, genereert ze een waarschuwing voor het IT-departement. Die neemt de vorm aan van bijvoorbeeld een sms of een Slack-bericht via de Amazon Simple Notification Service. DevOps Guru voorziet de detectie van een probleem telkens met aanbevelingen voor een oplossing.

lees ook

AWS omarmt hybride cloud met kleinere Outpost-servers en nieuw Anywhere-aanbod

Volgens AWS zal de tool teams in IT Operations helpen om het overzicht te bewaren in complexe omgevingen, waar ze vandaag tal van parameters in het oog moeten houden. DevOps Guru automatiseert hun taken voor een stuk, en dient verder als filter die ernstige problemen naar de voorgrond schuift.

Prijs en beschikbaarheid

De cloudreus geeft AWS DevOps Guru een verdienmodel op basis van de geanalyseerde data. Zo betaal je al naar gelang het gebruik en licht de kostprijs hoger voor complexe omgevingen waaruit veel data voortkomt. Omdat er geen vaste maandelijkse kost is, redeneert AWS dat de instapbarrière laag ligt. Je activeert DevOps Guru via de AWS Management Console. Vervolgens geef je aan welke AWS-bronnen de tool moet analyseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home