Shopify haalt softwaretools uit bundels in nieuwe formule

Shopify introduceert de nieuwe Commerce Components-toolkit. Met de toolkit kunnen bedrijven zelf de tools uitzoeken die zij nodig hebben voor het bouwen van hun online verkoopplatform.

De verschillende softwaretools van Shopify zaten altijd opgenomen in bundels. Daar brengt het bedrijf nu verandering in met de nieuwe formule Commerce Components. Zo kunnen bedrijven zelf shoppen tussen een reeks softwaretools voor het bouwen van een online winkel.

Ongelimiteerd API’s instellen

Commerce Components neemt de limieten bij application programming interfaces (API’s) weg. Daardoor kan de webshop gekoppeld worden aan externe applicaties en kunnen e-commercetaken onbeperkt uitgevoerd blijven worden. In de andere bundels is het gebruik van API’s wel gelimiteerd.

lees ook

Op je wenken bediend door een API

Een andere wijziging ten opzichte van de bestaande bundels is het toestaan van third-party front-end-frameworks die de interface van de webshop bepalen. Zo zijn bedrijven niet langer aangewezen op het gebruik van Hydrogen, dat is Shopify zijn eigen tool.

Shopify haalt de beperkingen op de nieuwe formule weg om er enterprises mee aan te trekken. Het bedrijf biedt op zijn cloudplatform softwaretools aan om een webshop uit te bouwen, heeft vandaag de dag een klantenbestand dat voornamelijk uit kmo’s bestaat.

Het cloudplatform zit enorm in de lift en zal graag vasthouden aan de stijgende omzetcijfers. Een nieuw publiek aantrekken, kan daar een mooie manier voor zijn.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home