Pinterest maakt big data analytics tool Querybook opensource

pinterest

Querybook helpt ingenieurs om queries op te stellen, analyses te maken en beter samen te werken met elkaar via een notebook-interface.

Querybook werd in 2017 als intern project opgestart binnen Pinterest. Het ontwikkelaarsteam wilde een document-achtige interface waar gebruikers queries kunnen schrijven en analyseren in één plaats. Sinds maart 2018 wordt Querybook actief gebruikt voor big data analytics binnen Pinterest. Vandaag wordt de dienst dagelijks gebruikt door 500 gebruikers voor gemiddeld 7.000 query runs.

De woordvoerder van Pinterest zegt bij Venturebeat dat Querybook Pinterest-ingenieurs de kracht van metadata geeft met de eenvoud van een notitie-app voor een betere querying interface. “Teams kunnen queries opstellen en analyses schrijven in één centrale plaats. Querybook kan in enkele minuten worden opgesteld en uitgerold.”

Metadata

Elke query die loopt in Querybook wordt geanalyseerd om metadata eruit te halen. Het gebruikt die informatie om automatisch dataschema’s up te daten en search ranking. Hoe meer queries in Querybook lopen, hoe beter de tabellen gedocumenteerd worden. De tool heeft ook een admin-interface waar bedrijven query engines kunnen configureren alsook toegangscontrole en metadata tabelopnames. Vanuit deze interface kunnen admins live aanpassingen doorvoeren zonder door code of configuratiebestanden te gaan. Ze kunnen ook visualisaties maken waaronder lijnen, taarten, donuts of scatter charts.

Wie aan de slag wil gaan met Querybook, kan een kijkje nemen op GitHub. Meer informatie over de tool vind je hier.

lees ook

Microsoft benaderde Pinterest voor overname

Het is niet de eerste keer dat Pinterest interne tools opensource maakt. Zo kan je vandaag onder andere aan de slag met Teletraan, een tool dat code kan uitrollen op virtuele machines, en Terrapin. Die laatste is een tool om efficiënt data uit Hadoop opensource big data software te duwen om het bruikbaar te maken voor andere systemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home