OutSystems introduceert AI-toepassingen voor ontwikkeling, beveiliging en kwaliteitsanalyse

robot

OutSystems introduceert het AI Mentor Systeem. Organisaties krijgen daarmee een set van ontwikkelings-, beveiligings- en kwaliteitsanalysetools die gebaseerd zijn op AI.

Het low-code-platform van OutSystems krijgt AI-toepassingen. Het bedrijf kondigde het nieuwe AI Mentor Systeem aan tijdens zijn eigen conferentie dat plaatsvond in november. “De traditionele aanpak van softwareontwikkeling moet veranderen. Onze geavanceerde AI versnelt het ontwikkelingsproces, terwijl de kwaliteit en veiligheid van elke app toeneemt”, vertelde Wouter Baeten, Manager Solution Architecture bij Outsystems.

Vijf mentors

In feite is het AI Mentor Systeem een overkoepelende term waarin vijf mentors zijn ondergebracht. De Code Mentor helpt ontwikkelaars met het schrijven van de code en is hiervoor volledig aangepast aan de bedrijfslogica en context. Ontwikkelaars helpen met coderen door middel van AI is een pad dat meer en meer ontwikkelingsplatformen volgen. GitHub doet dat bijvoorbeeld met Copilot, maar komt met de toepassing wel voor juridische uitdagingen te staan.

lees ook

Microsoft vervolgd voor diefstal opensource-code via GitHub Copilot

De Architecture Mentor dan toets de code af aan architectonische normen. Verder is er de Security Mentor die ervoor zorgt dat de code veilig is als deze in productie gaat. De Performance Mentor reviewt code om mogelijke bottlenecks te identificeren en zorgt ervoor dat apps consistent presteren op piek efficiëntie. Tot slot is er de Maintainability Mentor die dient als een portfolio-analist.

De nieuwe AI-toepassingen nemen het vroegere Architecture Dashboard volledig over. Alle nieuwigheden zijn onmiddellijk beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home