Microsoft Power Automate begrijpt natuurlijke taal

power automate microsoft
Microsoft Power Automate zet taal om naar code. Bron: Microsoft

Microsoft transformeert Power Automate van een low code naar een no code-oplossing. Voortaan hoef je maar te zeggen aan het platform wat je wil, waarna de vertaalslag naar code automatisch gebeurt.

Microsoft geeft Power Automate de capaciteiten om jouw wensen te begrijpen. Je hoeft daarvoor geen codetaal te kennen. Zelfs slepen met voorgemaakte blokjes is niet meer het uitgangspunt. Microsoft gebruikt immers AI om Power Automate de vertaalslag te laten maken van een duidelijke vraag naar een concrete automatisatie.

Je begint met de beschrijving van je flow in gewone mensentaal. Microsoft geeft een voorbeeld: “Wanneer iemand op mijn enquête antwoord, sla dan die antwoorden op in een lijst in Sharepoint. Wanneer iemand ‘Erg ontevreden’ aangeeft, stuur me dan een melding.” Die beschrijving (in het Engels) volstaat voor Power Automate om een flow op te zetten. Natuurlijk is een beetje verstand van de tool wel handig om die flow indien gewenst nog wat aan te passen.

Copiloot

De technologie die de slimme interpretatie van jouw wensen mogelijk maakt, is volgens Microsoft dezelfde als het AI-model achter Github Copilot. Microsoft spreekt dan ook van AI-copiloten wanneer het de functionaliteit beschrijft.

Microsoft is zich terzelfdertijd erg bewust van het feit dat een wildgroei aan flows en applicaties geen goede zaak is voor beheer en beveiliging binnen de IT-omgeving. Power Platform Managed Environments moet IT-beheerders de tools geven om alles in goede banen te leiden. De verzameling van tools werd in juli al aangekondigd en is nu algemeen beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home