Microsoft maakt Bing-API tot 1.000 procent duurder

bing mobiel

Ontwikkelaars die de Microsoft Bing-API gebruiken voor zoekfunctionaliteit, moeten vanaf 1 mei meer betalen.

Microsoft verhoogt de prijs voor het gebruik van de Bing Search-API vanaf 1 mei 2023 voor alle markten. Vanaf die dag moeten ontwikkelaars wereldwijd significant meer betalen. De prijsstijging verschilt al naargelang de functionaliteit, maar ze is hoe dan ook stevig met een toename met 400 tot 1.000 procent.

Zo kost de Bing Web Search-API Bing Video Search en Bing Image Search vandaag vijf dollar per duizend transacties, maar wordt dat twintig dollar op een S7-instance. De optionele Bing Statistics Add-on zal dan dollar per duizend transacties kosten, waar dat nu nog maar één dollar is, en dat ongeacht de instance. De volledige nieuwe prijsstrategie vind je hier.

Geen functionaliteitsupgrade

Microsoft plant niet meteen om daar veel nieuwe functionaliteit tegenover te zetten. De prijsverhoging is een gevolg van de waarde van het product in de markt en tevens een weerspiegeling van de investeringen die Microsoft maakt om Search in Bing beter te maken.

lees ook

Van manipulatie tot liefdesverklaringen: lange conversaties brengen Bing in de war

Microsoft stelt gebruikers wel gerust: je hoeft niets te doen. De prijsverhoging wordt immers automatisch doorgevoerd. De prijsverhoging is significant voor ontwikkelaars die op de Bing-functionaliteit vertrouwen voor hun applicaties.. De gratis tier met 1.000 transacties per maand aan maximaal drie transacties per seconde blijft wel behouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home