Microsoft laat ook niet-Insiders Windows 10X testen

Je hoeft geen Windows 10 Insider meer te zijn om Windows 10X in de emulator te testen. Microsoft voert die voorwaarde af met een nieuwe update.

Wil je Windows 10X testen? Dan verwachtten Microsoft tot voor kort dat je je hele pc omtoverde naar een bétatestomgeving. Windows 10X draaien via de emulator ging immers enkel op Windows 10 Insider-builds. Microsoft voert die beperking nu af. Alle versies vanaf 10.0.17763.0 zijn voortaan compatibel. De beslissing om restricties weg te nemen, klinkt vanzelfsprekend. Historisch gezien heeft Microsoft heel veel moeite om ontwikkelaars te overtuigen nieuwe versies van zijn OS te omarmen. Hoe lager de drempel voor mensen om Windows 10X te testen, hoe groter de kans dat de variant van het besturingssysteem niet naast Windows RT en Windows Mobile op het kerkhof terecht komt.

Nieuwe funties

Microsoft stopt verder enkele nieuwigheden in de nieuwste testversie van Windows 10X. Zo kan je voor het eerst aan de slag gaan met een bétaversie van de nieuwe File Manager. Die is ontwikkeld om met OneDrive-bestanden te werken, en vereist bijgevolg een Microsoft-account. Microsoft stopt ook een nieuw windowingmodel in het OS voor Win32-toepassingen die gecontaineriseerd draaien. De complete lijst met vernieuwingen vind je hier.

Microsoft kondigde Windows 10X vorig jaar aan samen met de Surface Neo. Het OS moet in eerste instantie toestellen met twee schermen ondersteunen, maar zou ook naar laptops komen. Microsoft experimenteert met allerhande nieuwe functies voor Windows 10X, zoals bovengenoemde vernieuwde bestandsbeheersoftware maar ook een nieuw startmenu.

Lees ook: Microsoft deelt visie voor dual-screen apps op Windows 10X en Android

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home