Microsoft Frontpage herleeft: bouw zakelijke websites met low code met het nieuwe Microsoft Power Pages

Microsoft introduceert met Power Pages een splinternieuw low code-platform waarmee organisaties zakelijke websites kunnen bouwen en hosten.

Op Build 2022 lanceert Microsoft Power Pages. Power Pages is een splinternieuw platform waarmee organisaties vlot hun eigen website kunnen bouwen met low code. Ook hosting wordt geregeld via het platform. Power Pages is een spinoff van Power Apps met functionaliteit die eerder in Power Apps portals zat maar is voortaan als losse oplossing in preview beschikbaar.

Verschillende componenten

Power Pages biedt een visuele interface waarmee low code- en professionele ontwikkelaars snel websites kunnen bouwen en publiceren voor desktop en mobiel. Het platform bestaat uit zes componenten:

  • Design Studio: met dit onderdeel van het platform bouw je sites helemaal van nul of volgens een bestaande templare.
  • Templates Hub: hier vind je volledige websites met uitgebreide functionaliteit zoals registratie en planning. De websites zijn voorzien van demo-data.
  • Learn Hub: Hier leer je hoe het nieuwe platform werkt aan de hand van tutorials en video’s.
  • Pro-Developer Tools: Power Pages is ook geschikt voor professionele ontwikkelaars en integreert met Visual Studio, GitHub en Azure DevOps. Dat laat heb toe meer geavanceerde functionaliteit te integreren.
  • Security en Governance Tools: gebruikers kunnen van het begin af aan de content en data van hun website beveiligen via toegangscontrole.
  • Microsoft Dataverse: Power Pages integreert met dit low code-dataplatform zodat organisaties snel en veilig informatie kunnen verzamelen van of delen met bezoekers.

Frontpage

Via de combinatie van de Design Studio en de Templates Hub kan in theorie een veelvoud aan mensen zonder geavanceerde technische kennis websites bouwen met tekst, video, prenten maar ook businessdata en formulieren.

De aankondiging vult ons een beetje met nostalgie, aangezien Power Pages ons toch een beetje doet denken aan Microsoft FrontPage: de wysiwyg-HTML-editor van Microsoft die in 2007 op pensioen ging. Power Pages is per direct in preview beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home