Meta demonstreert tool die tekst omzet naar video

meta make a video
Bron: Meta

Vergeet DALL-E en andere programma’s die afbeeldingen maken op basis van tekst. Meta heeft een AI-tool gedemonstreerd die tekst kan omzetten naar video.

De tool van Meta heet ‘Make-A-Video’ en zet tekstbeschrijvingen om naar korte videoclips. Enkele demovideo’s die Meta deelt met de wereld bevatten realistische beelden zoals een close-up van een schildercanvas, alsook gekke creaties zoals een superheldenhond. Er staat geen rem op je creativiteit. Met Make-A-Video kan je ook stilstaande beelden tot leven wekken of video’s herstijlen.

meta make-a-video
Bron: Meta

Als je nu denkt dat we het over DALL-E hebben, het AI-programma dat sinds kort publiek beschikbaar is, dan kunnen we dat volkomen begrijpen. Meta’s Make-A-Video werkt volgens hetzelfde principe als DALL-E: je geeft een korte beschrijving van wat je wilt zien en de algoritmen doen de rest. De tool maakt gebruik van publiek beschikbare beeldbanken om zichzelf te trainen in het produceren van fotorealistische beelden.

Van tekst naar foto naar video

Make-A-Video is ook gebouwd uit dezelfde algoritmische systemen als Make-A-Scene, Meta’s tegehanger voor DALL-E. Met dan het verschil dat Make-A-Video bewegende beelden kan maken. Wat OpenAI kan, kunnen wij beter, moeten ze bij Meta gedacht hebben.

Wie met Make-A-Video aan de slag wil, zal wel nog even geduld moeten hebben. Meta wil de tool voorzichtig en in stappen openbaar maken. Uit ethische overwegingen en om misbruik van de tool te voorkomen, klinkt de uitleg. Via deze website kan je meer achtergrondinformatie lezen over hoe en je aanmelden om in de toekomst mee te mogen experimenteren met de tool.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home