Mendix stimuleert duurzaamheid in mode- en retailsector met nieuwe SaaS-oplossing

fashion

Het Mendix-platform krijgt een uitbreiding met een SaaS-oplossing. Mendix PLM for Fashion and Retail dient voor bedrijven uit de mode- en retailsector die hun productieontwikkelproces op een nieuwe manier willen beheren.

“E-commerce explodeert in de mode- en retailsector. Grote en opkomende merken passen zich aan aan verschuivingen binnen de sector. Trends zoals personalisatie, duurzaamheid, metaverse en de effecten van digitaal 3D-design dagen merken en bedrijven uit om hierop in te spelen”, zegt Rohit Tangri, Global VP Industry Solutions bij Mendix.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, werd Mendix PLM for Fasion and Retail bedacht. Het product is tot stand gebracht door Mendix in samenwerking met CLEVR, beide low-code-experten.

“Samen stimuleren we duurzaamheid in het ontwerp- en verkoopproces in een snel veranderende wereld waar augmented fashion terrein wint en het nieuwe normaal wordt”, aldus Angelique Schouten, CEO bij CLEVR

lees ook

Drie low-code oplossingen van Mendix meteen beschikbaar in de AWS Marketplace

PLM-oplossing

Het nieuwe aanbod is een Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing. Dat wil zeggen dat bedrijven met de oplossing aan de slag kunnen om hun productontwikkelproces van idee tot e-commerce te beheren.

Dat beheer vindt plaats in een gebruiksvriendelijke interface, waarin het mogelijk is True 3D te integreren. Nauwkeurige materiaallijsten, afmetingen, kleuren en versies, worden door de integratie eenvoudig opgesteld. Daardoor wordt het overbodig voorbeeldkledingstukken in elkaar te zetten. Bovendien bevordert de SaaS-oplossing de samenwerking tussen verschillende stakeholders.  

Bron: Mendix

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home