JavaScript-gebruikers werken intensief met React maar zijn er minder tevreden over

React blijft het meest gebruikte front-end-raamwerk uit JavaScript. Alleen neemt de tevredenheid van ontwikkelaars over React af.

JavaScript is bij zijn gebruikers nagegaan hoe zij de scripttaal ervaarden in 2021. Ongeveer 16.000 ontwikkelaars vulden de survey volledig of gedeeltelijk in. De resultaten vatte JavaScript samen in State of JavaScript 2021.

React intensief gebruikt

Het grootste deel van de respondenten (80%) gaf aan met React te werken. Het front-end-raamwerk is al langer de meest gebruikte uit het gamma van JavaScript. Angular (54%) en Vue.js (51%) bleken eveneens intensief gebruikt.

Ondanks de populariteit van React neemt de tevredenheid over het front-end-raamwerk af. In 2021 waren ontwikkelaars het meest tevreden van Solid en Svelte, die beide een tevredenheidsscore van 90 procent meekrijgen. React deed onder met een tevredenheidsscore van 84 procent.

Dat resultaat wordt extra kracht bijgezet door een dalende trend in de interesse. React moest het dit jaar stellen met een vierde plaats, 48 procent van de ontwikkelaars interesseerden zich in het front-end-raamwerk. Svelte (68%) en Solid (56%) deden het opnieuw beter, net zoals Vue.js (50%).

Algemeen tevreden

De meeste respondenten gaven aan in het algemeen tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn met de algemene staat van JavaScript.

Kennis van de scripttaal is een pluspunt bij heel wat werkgevers in Europa. Dat ontwikkelaars tevreden zijn over JavaScript is in dit opzicht belangrijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home