IBM: ‘ontwikkelaars hebben opensource-vaardigheden nodig’

ibm

Een survey van IBM en O’Reilly laat zien dat opensource-vaardigheden essentieel zijn in het competitieve werkveld van hybride cloud ontwikkeling. Door zich te verdiepen in opensource kunnen ontwikkelaars hun carrièrekansen verbeteren. 

Voor het Fall 2020 O’Reilly Media Survey werden 3.500 ontwikkelaars en managers ondervraagd. Uit de cijfers blijkt dat 65% van de ontwikkelaars gelooft dat vaardigheden en kennis gerelateerd aan onderliggende opensource-technologieën (zoals Linux, Kubernetes of Istio) meer voordelen bieden voor hun carrière dan vaardigheden gerelateerd aan een specifieke cloud (zoals AWS, Azure of Google). 36% van de respondenten geeft nog altijd de voorkeur aan kennis van de specifieke clouds.

Enterprise IT oplossingen voor de implementatie van de hybride cloud zijn steeds vaker afhankelijk van opensource. Veel werkgevers hebben echter moeite om talent te vinden met de nodige opensource-vaardigheden. 65% van de respondenten was het erover eens dat bijdragen aan opensource projecten helpt om indruk te maken op werkgevers. Ook kan het zorgen voor betere carrièrekansen.

Sinds Red Hat overname is opensource belangrijk voor IBM

“Software architecten en ontwikkelaars moeten op de hoogte zijn van zowel populaire opensource-technologieën als het cloud aanbod. Op de lange termijn levert kennis van de fundamentele opensource-projecten grote voordelen op in banengroei en andere professionele activiteiten.” Zo concludeert IBM uit het survey. 

In een interview sprak TheNextWeb met IBM Red Hat Marketplace VP Kelly Hartman over het snel veranderende IT-landschap. Hartman vertelde dat cloudproviders methodes moeten ontwikkelen en integreren waarmee bedrijven die hybride modellen gebruiken zowel interne als externe databronnen kunnen benutten. Dat is waar opensource-oplossingen een rol gaan spelen. 

Met Red Hat Marketplace biedt IBM zijn partners een one-stop resource om hun eigen ecosysteem van hybride cloud oplossingen verder te ontwikkelen. De toenemende populariteit van opensoruce-technologie komt goed uit voor Red Hat. Nu Red Hat sinds kort onderdeel is van IBM, is het logisch dat IBM de nadruk legt op opensource. Dat neemt echter niet weg dat opensource belangrijk wordt in de toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home