Google betaalt ontwikkelaars die bijdragen tot veilige opensourcesoftware

Het ‘Secure Open Source (SOS) Pilot Program’ van Linux Foundation, kan op sponsoring van Google rekenen. 1 miljoen dollar schenkt het bedrijf om de ontwikkelaars die bijdragen tot veilige opensource, te bedanken.

Het SOS-programma van Linux Foundation heeft al de aandacht van een multinational kunnen trekken. Google zal namelijk 1 miljoen dollar sponsoren, volgens het blogbericht op Google Security Blog. Dit geld ontvangen de ontwikkelaars die in het SOS-programma de beveiliging van een kritisch opensourceproject hebben verhoogd.

Financiële middelen nodig voor veilige software

Linux Foundation zette het programma op poten om een onaangename ontwikkeling tegen te gaan. Meer en meer ontwikkelaars vertrouwen namelijk op opensourcesoftware, terwijl de nodige middelen om die software te onderhouden ontbreken. Als gevolg daarvan is opensourcesoftware niet in de regel veilig.

Ontwikkelaars die meedingen voor een ereplaats, kunnen tussen de 505 dollar en de 10.000 dollar winnen. De hoeveelheid prijzengeld is afhankelijk van de complexiteit en de impact van het werk. De winnende projecten bevatten een gevarieerd aanbod van veiligheidsverbeteringen, waarin ook de toeleveringsketen van software onder handen wordt genomen.

Google ondersteunt opensource

Meder Kydyraliev en Kim Lewandowski geven in het blogbericht aan dat Google al vaker heeft geïnvesteerd in projecten die opensourceprojecten veilig maken. De noodzakelijkheid van die inspanningen bleek nog enkele weken geleden uit een rapport van AtlasVPN: Google spant de kroon als het gaat om het totale aantal kwetsbaarheden.

De opensourcemarkt is dan ook geen populaire markt, toonde Linux Foundation zelf aan. Wereldwijd is er een groot tekort aan opensourcetalent. Een opensourceprogramma zoals SOS kan mensen warm maken voor de opensourcesoftware, aangezien aanstormend talent zichtbaarheid krijgt en door prijzengeld wordt gemotiveerd tot deelname.

lees ook

HR-managers ondervinden lastige zoektocht naar opensourcetalent, zegt Linux Foundation

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home