GitLab 14 brengt DevOps samen in één product

GitLab

GitLab lanceert versie 14 van zijn developerplatform. De nieuwe versie van GitLab komt met een aantal nieuwe verbeteringen en functies op het gebied van efficiëntie, zichtbaarheid en beveiliging. GitLab is van plan voortaan maandelijks nieuwe functies toe te voegen. 

Als je kijkt naar hoe snel bedrijven zijn veranderd sinds 2020, is het essentieel dat ze prioriteit geven aan moderne DevOps software die werkt als één enkel product in plaats van losse oplossingen en systemen, vindt GitLab. GitLab 14 moet hier de oplossing voor bieden. 

“Bedrijven worstelen vandaag de dag met losse teams en de druk om op extreem hoge snelheid veilige software af te leveren om te concurreren met de markt”, zegt GitLab Chief Product Officer Scott Williamson. GitLab wil deze bedrijven helpen door een compleet DevOps platform te leveren in één enkele applicatie. 

Wat is er nieuw in GitLab 14?

Een van de belangrijkste nieuwe functies is de pipeline-editor met visuele bewerkingsopties, continue validatie en pipeline-visualisatie. Met deze tool wil GitLab teams de mogelijkheid geven om één tool te gebruiken voor het beheer van de broncode, continue integratie en continue levering. 

Op het gebied van zichtbaarheid, voegt GitLab 14 nieuwe functies voor metrics en rapporten toe. Zo komt GitLab met value stream analytics, wat het mogelijk maakt om inefficiënties en hoofdoorzaken in workflows te achterhalen. Daarnaast wil GitLab gebruikers helpen om vooruitgang te boeken met DORA metrics, de metingen die zijn ontworpen om het succes van DevOps te meten en doelen af te stemmen. 

Met nieuwe deployment frequency charts kunnen teams bottlenecks identificeren. Bovendien krijgt het CI/CD-dashboard nieuwe lead-time charts. Teams kunnen zo de efficiëntie van alle stappen in hun softwareontwikkeling-lifecycle meten.

Verder wordt ook GitLab Kubernetes Agent – die al beschikbaar is voor lokale en cloud-installaties – verder ontwikkeld. Mogelijk komen er binnenkort nieuwe functies en mogelijkheden voor de tool. 

Met de komst van GitLab 14 krijgen de bestaande kwetsbaarheidsrapporten een update. Volgens GitLab worden de rapporten getransformeerd naar een volwaardig dashboard voor het stroomlijnen van organisatorische overhead voor het beheer van beveiligingsrisico. Ontwikkelteams en beveiligingsteams kunnen zo nog beter samenwerken, terwijl ze de snelheid en efficiëntie van DevOps verbeteren

GitLab 14 is vanaf nu algemeen beschikbaar. Huidige GitLab.com-gebruikers krijgen de update automatisch. Organisaties die een zelf-gehoste installatie van GitLab gebruiken, moeten de nieuwe versie handmatig installeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home