GitHub onthult vernieuwingen op GitHub Universe 2020

GitHub

Deze week vindt het jaarlijkse GitHub Universe 2020 evenement plaats. Op de eerste dag van het digitale evenement maakte GitHub een aantal nieuwe functies en toekomstplannen bekend. Zo lanceert GitHub een donatieprogramma en komt er een donkere weergave van het platform. 

Vanaf nu kunnen zakelijke GitHub klanten geld bijdragen aan opensource-projecten. Op die manier kunnen organisaties ontwikkelaars belonen die bijdragen aan het bedrijf via de gratis opensource-projecten die ze op GitHub zetten. 

Door het makkelijker te maken voor bedrijven om geld bij te dragen voor ontwikkelaars van opensource-projecten, wil GitHub zorgen dat ontwikkelaars beter beloond worden voor hun werk. GitHub wil dat ontwikkelaars werken voor het internet en geen vaste baan meer nodig hebben naast het werk dat ze leveren voor het creëren en onderhouden van opensource-projecten. 

Meer nieuwigheden binnen GitHub

GitHub is voortaan ook beschikbaar in een donkere weergave. Volgens GitHub biedt de nieuwe voorkeursinstelling verlichting van “de visuele overstimulatie van een fel scherm”. De vernieuwing draait er echter vooral om mensen de kans te geven zélf te kiezen hoe ze GitHub het liefst willen weergeven. 

Een andere nieuwe functie die binnenkort naar GitHub komt, is het automatisch samenvoegen van pull requests. Dankzij de auto-merge functie worden pull requests automatisch samengevoegd met de code, zodra herzieningen en status checks zijn goedgekeurd. Tot nu toe was het samenvoegen van pull requests een extra stap die bijdragers moesten doorlopen. 

Forum

GitHub Discussions werd de afgelopen periode getest door een aantal organisaties en grote opensource-projecten als ImageMagick. De functie is nu algemeen beschikbaar. Discussions is bedoeld om een online forum te bieden dat apart is van GitHub Issues. Dat laatste is bedoeld voor problemen omtrent code, maar is inmiddels uitgegroeid naar een algemeen forum. 

GitHub Actions, de workflow automatisering dienst van GitHub, krijgt een aantal extra mogelijkheden, waaronder omgevingen. Een andere nieuwe functie die GitHub toevoegt aan Actions is de mogelijkheid om een vereiste beoordelaar in te stellen. Daarnaast krijgt GitHub Actions voortaan workflow visualisaties, waardoor het makkelijker wordt om de doorlopende integratie en toepassing te begrijpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home