GitHub brengt Copilot naar zakelijk publiek

Github copilot

Copilot for Business is algemeen beschikbaar. De tool helpt met het schrijven van code door middel van AI.

GitHub brengt Copilot naar bedrijven door zijn AI-tool algemeen beschikbaar te stellen. Thomas Dohmke, CEO van GitHub, legt uit wat Copilot interessant maakt voor het zakelijk publiek: “Voor een organisatie betekent het sneller oplossen van bugs door ontwikkelaars dat uw product en toeleveringsketen veiliger zijn.”

lees ook

GitHub lanceert Copilot met slimme AI die jou helpt met coderen

Copilot for Business genereert code via het AI-model Codex. Deze kan code genereren in verschillende codeertalen. Het AI-model werd hiervoor getraind met stukken code die publiekelijk beschikbaar zijn op het internet. De tool herschrijft deze zaken, maar werd al beschuldigd van plagiaat door verschillende programmeurs. Dat komt doordat erkenning voor het oorspronkelijke werk ontbreekt.

Verbeterde versie

Toch houdt het de onderneming van Microsoft niet tegen om verder te gaan met het project. Volgens GitHub is de algemeen beschikbare versie van de tool sneller en levert het relevantere resultaten dan zijn voorganger. Bovendien werd de veiligheid opgekrikt door in te spelen op veel voorkomende aanvalstechnieken zoals SQL-injecties en door te zoeken naar onveiligheden waardoor bedrijfsgeheimen kunnen lekken.

Daarnaast integreert Copilot for Business voortaan beter in VS Code. De software is net zoals GitHub onderdeel van Microsoft, maar niet de enige broncode-editor ondersteund wordt door Copilot.  

De AI-tool kost per gebruiker 19 dollar per maand. Over de tijd heen zal aan de tool blijven gesleuteld worden. Een volledig werkende en veilige code genereren door simpelweg een tekst prompt in te geven, is vandaag nog niet de realiteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home