AWS krijgt tool om taal om te vormen tot code

AWS

Een nieuwe tool komt dit jaar nog naar AWS-cloud. Ontwikkelaars kunnen met de tool Amazon CodeWhisperer aan de slag om code efficiënter te schrijven.

Tijdens Amazon re:MARS 2022 maakt het bedrijf bekend welke nieuwigheden AWS-gebruikers komend jaar nog mogen verwachten. In essentie gaat het om een nieuwe tool, Amazon CodeWhisperer, en een update voor SageMaker Ground Truth.

lees ook

AWS wil bij Amazon blijven

Ontwikkelen met AI

Eén tool is erop gebrand het schrijven van code te versnellen. De tool genereert namelijk softwarecode automatisch. Achter het automatische proces schuilt een goed getrainde AI-functie. Volgens AWS werd de tool, Amazon CodeWhisperer genaamd, namelijk getraind op basis van miljarden regels code van opensource-projecten.

De tool heeft daarnaast nog andere praktische functies. Zo neemt het automatisch de ontwikkelstijl van de ontwikkelaar over, waardoor de gegenereerde code in theorie geen aanpassingen vereist. Tot slot kan Amazon CodeWhisperer uitgeschreven commando’s omzetten in code. Als het commando een deel uit een externe technologie vereist, kan de tool deze ook automatisch integreren in de code.

Een gelijkaardige tool werd onlangs gelanceerd door GitHub. Net als bij GitHub zal de Amazon-tool werken binnen een IDE naar keuze. Ondersteuning voor verschillende codeertalen is ook aanwezig, hiertussen zitten al zeker Java, JavaScript en Python.

AI-projecten bouwen

Verder komt er een update aan voor de tool SageMaker Ground Truth. De update zorgt ervoor dat datasets om de modellen te trainen eenvoudiger gegenereerd worden.

Hoe AWS dit precies aanpakt, verklaart Antje Barth, Developer Advocate voor AI en machine learning bij AWS, in een blog: “De digitale kunstenaars van AWS zullen een kleine testbatch van gelabelde synthetische afbeeldingen maken als een pilotproductie die u kunt beoordelen. Zodra de objecten zijn voorbereid, worden ze weergegeven met behulp van een fotorealistische physics-engine, waarbij een beeld van de scène wordt vastgelegd met een sensor die in de virtuele wereld is geplaatst. Afbeeldingen worden ook automatisch gelabeld.”

Beide nieuwigheden staan momenteel in preview in de AWS-cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home