Asus toont Tinker Board: groot IoT-bordje met PCIe

Asus toont zijn Tinker Board 3: een klein computertje in de stijl van een Raspberry Pi, maar gericht op ontwikkelaars en uitgerust met PCIe.

Met tien centimeter op tien centimeter is de Asus Tinker Board 3 iets groter dan veel Raspberry Pi-achtige computertjes, die vaak het formaat van een kredietkaart ambiëren. ook andere toestellen uit de Tinker Board-familie zijn doorgaans kleiner. Het computerbordje is gericht op ontwikkelaars die met IoT-toepassingen willen experimenteren.

Asus rust het Tinker Board 3 uit met een Rockchip RK2568. Dat is een quadcore-processor, gebouwd rond het ARM Cortex A55-design. De chip heeft ook een Mali G52-GPU aan boord. Het ding ondersteunt verder 8 GB RAM, heeft een microSD-kaartlezer en kan overweg met tot 64 GB aan eMMC-opslag. Asus gebruikt de iets grotere voetafdruk van het Tinker Board om twee PCIe-connectoren te voorzien, alsook een SIM-kaart.

PoE

Het toestel heeft nog HDMI, USB 3.1 type A, USB 3.2 Type C, 3,35 mm Audio en twee keer RJ45-ethernet aan boord. Natuurlijk tekent ook wifi present. De creatievelingen kunnen nog aan de slag met 40-pin en 12-PIN GPIO, CAN en COM en meer. De stroom komt optioneel toe via één van de RJ45-poorten met dank aan Power over Ethernet.

Asus zou zowel Debian 11 als Android 12 voorzien voor het Tinker Board 3. Details over prijs en beschikbaarheid kennen we nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home