Asus lanceert Tinker Board 2S als krachtig Raspberry Pi-alternatief

Asus Tinker Board 2S

De langverwachte Asus Tinker Board 2S is publiek beschikbaar vanaf nu. Het kleine moederbord krijgt een krachtige ARM-chip aan boord gekoppeld aan 2GB of 4GB RAM en 16GB opslag.

Waar je bij de Raspberry Pi voluit de budgetkaart trekt, gaat de Asus Tinker Board 2S all-in wat betreft specificaties. Het kleine printplaatje is niet groter dan een Raspberry Pi, 85 x 56 mm, maar stopt er wel een krachtige Rockchip RK3399 chipset in. Die combineert twee ARM Cortex-72 kernen met vier ARM Cortex-53 kernen en een ARM Mali-T860 MP4 grafische module. Je kan het bordje in twee smaken bestellen: met 2 GB of 4GB LPDDR4 RAM. Elk exemplaar heeft 16GB eMMC flashgeheugen.

Wat betreft aansluitingen vind je zowat alles wat je maar kan wensen voor je creatieve projecten: 4x USB, 1x HDMI, 1x RJ45 LAN en een compact M.2-2230-slot waar een bluetooth/wifi-kaart in steekt. Naast de alomtegenwoordige 40-pin GPIO is er ook ruimte voor een 22-pin MIPI DSI, 15-min MIPI CSI-2, DC-fanaansluiting en RTC batterij-headers.

De oplossing wordt geleverd met een setuptool en een IoT Cloud Console voor databeheer en data-analyse. Het bordje ondersteunt ook firmware updates over-the-air (FOTA). Voor wie dat wenst, kan aan de slag met Android 11, Android 10 en Debian 10. Asus stelt deze kant-en-klare besturingssystemen beschikbaar via deze link.

De Asus Tinker Board 2S is vanaf nu beschikbaar en kost gemiddeld 120 euro exclusief btw, 20 euro meer dan de originele Asus Tinker Board 2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home