Apple start vervroegd met de uitrol lagere App Store-vergoedingen

Small Business Program

apple app store

Apple start iets vroeger dan verwacht met de uitrol van een lager commissiepercentage. In plaats van de gebruikelijke 30 procent moeten ontwikkelaars nog maar 15 procent commissie betalen aan Apple. Belangrijkste vereiste is dat je een ‘kleine’ ontwikkelaar bent binnen het App Store Small Business Program.

Sinds de lancering van de App Store in 2008 heeft Apple altijd 30 procent commissie genomen op elke aankoop, zowel betalende apps als in-app aankopen. Nadat Epic Games het vuur aan de lont stak met Fortnite, heeft Apple lang met een reactie gewacht. Het doet dat nu door ontwikkelaars die tot 1 miljoen dollar aan omzet halen uit de App Store een verlaagde taks te hanteren van 15 procent.

Normaal zou de verlaagde taks pas op 1 januari starten, maar sinds Kerstmis rapporteren bepaalde ontwikkelaars dat ze nu al de vernieuwde split zien in hun inkomsten.

App Store Small Business Program

Het nieuwe programma wordt het App Store Small Business Program genoemd en ontwikkelaars moeten zich specifiek hier melden. Belangrijke vereiste is dat je in 2020 niet meer dan 1 miljoen dollar aan omzet hebt gegenereerd. Iedereen die zich voor 18 december heeft aangemeld, ziet elk moment (ten laatste op 1 januari 2021) de taks verlagen naar 15 procent. Wie nu inschrijft of later, krijgt pas het nieuwe tarief 15 kalenderdagen na de nieuwe maand. Vandaag zou dat betekenen 15 januari 2021.

lees ook

Apple halveert kosten voor ontwikkelaars die app store gebruiken

Wie over die 1 miljoen dollar omzet klimt, start pas met het betalen van 30 procent commissie voor alle omzet bovenop dat bedrag. Enig nadeel: wie de grens overschrijdt, hangt het jaar erop automatisch een heel jaar vast aan 30 procent taks, zelfs als je omzet lager dan 1 miljoen dollar is dat jaar. Pas het jaar erop, wanneer je opnieuw een heel jaar minder omzet draait dan de bovengrens van 1 miljoen dollar, kan je opnieuw genieten van 15 procent taks in plaats van 30 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home