Android 15 beschermt codes multifactorauthenticatie 

In de preview van de nieuwste Android 15 update zijn signalen gevonden van een functie waarbij MFA-codes verborgen worden voor andere apps op je apparaat.  

Sinds 16 februari is Android 15 beschikbaar voor ontwikkelaars die het mobiele besturingssysteem momenteel volop testen. Deze preview geeft developers inzicht in welke weg Google wil inslaan met Android 15. Eerder werd al bekendgemaakt dat Android 15 zich zal focussen op het verbeteren van app-prestaties en beveiliging tegen malware. Nu zijn er ook eerste signalen gevonden van de mogelijkheid voor Android om inkomende multifactorauthenticatie-codes automatisch te verbergen voor andere apps op je apparaat.  

Verborgen MFA-codes

Multifactorauthenticatie (MFA) vereist dat je via twee of meer factoren je identiteit bevestigt voor je toegang krijgt. Het vormt een extra beveiligingslaag boven op je wachtwoord. Hoewel dit een veilige methode is om je wachtwoorden te beschermen, vinden hackers steeds nieuwe technieken om die codes toch te onderscheppen door kwaadaardige apps op jouw apparaat te gebruiken. De vermoedelijk nieuwe update van Android 15 wil dit voorkomen. 

lees ook

Ik klikte op een phishing-link, wat nu?

Een nieuwe Android-toestemming met de titel “RECEIVE_SENSITIVE_NOTIFICATIONS” moet worden verleend door de fabrikant van het apparaat. Die optie zou met een vlag genaamd “OTP_REDACTION” werken, die de MFA-codes voor jouw meldingen kan verbergen. Hoe dit concreet in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk.  

Wanneer en of deze update er zal komen, is nog niet bekend. Tot nu toe is deze update gevonden in de Android 14 QPR3, wat zou kunnen impliceren dat het zijn debuut zal kennen in Android 15. Het proces bevindt zich in een te vroeg stadium om daar al uitspraken over te doen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home