Google vereenvoudigt het gebruik van alternatieve inlogmethodes in apps

Google brengt de Credential Manager-api uit. Het geeft daarmee handvaten aan ontwikkelaars om eenvoudig alternatieve inlogmethodes toe te voegen aan apps.

Credential Manager laat gebruikers inloggen via de traditionele weg van gebruikersnaam en wachtwoord, maar werkt ook via alternatieve wegen zoals een vingerafdruk of Passkeys. Google brengt nu een api uit om ontwikkelaars aan te zetten Credential Manager te integreren in nieuwe apps.

lees ook

Microsoft, Google en Apple introduceren Passkeys: het einde van het wachtwoord?

Digitale drempel verlagen

Volgens Google voeg je de api best toe bij de ontwikkeling van apps omdat het voordelen geeft voor de gebruiker: “Credential Manager verzamelt alle beschikbare aanmeldingsmethoden voor de app in één lijst, terwijl inlogpogingen voor hetzelfde account eruit worden gefilterd. Door deze vereenvoudiging kunnen gebruikers zich concentreren op het selecteren van het account zonder dat ze de onderliggende aanmeldingstechnologie moeten begrijpen.”

Voorlopig werkt de api alleen samen met de wachtwoordmanager van Google zelf. Uitbreiding naar derde partijen volgt later.

Met de api kunnen gebruikers van je applicatie zonder al te veel digitale kennis toch eenvoudig inloggen via een nieuwe en veiligere methode dan het bekende wachtwoord. Het wachtwoord is bij de grote techreuzen niet meer zo in trek, omdat het minder veilig en onpraktisch is. Steeds meer alternatieve inlogmethodes en stimulansen om het wachtwoord weg te laten, zullen in de toekomst beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home