Uit een onderzoek van NTT DATA blijkt dat wereldwijd 80 procent van de organisaties vindt dat inadequate of verouderde technologie de vooruitgang van de organisatie en de innovatie-inspanningen in de weg staat.
De digitale transformatie zorgt voor een groeiende complexiteit van hardware- en softwarebeheer, waarbij effectieve technologie- en infrastructuurbeheer essentieel zijn om niet achter te blijven. Bedrijven worden zo vaak beschouwd als een technologiebedrijf, maar veel van die organisaties lopen achter met hun software- en hardwaretechnologie of maken de shift naar Software-as-a-Service.
Deze bevindingen komen uit het NTT DATA’s Lifecycle Managemement Report. Het rapport onderzoekt de uitdagingen en kansen die er voor organisaties zijn in het beheer van de levensduur van hun infrastructuur. Het onderzoek is uitgevoerd in 2022 en 2023 en omvat data van meer dan 248 miljoen actieve assets in 130 landen, alsook een toelichting daarop van maximaal 1400 senior technologische beslissers, waaronder 492 in Europa.
Verouderde infrastructuur
Hardware en software zijn twee kernonderdelen van een infrastructuuroplossing die nodig zijn voor bedrijven om hun producten en diensten te leveren en de zaak draaiende te houden. De snelle modernisering en verspreiding van diverse technologische ontwikkelingen zorgt ervoor dat het voor bedrijven moeilijker wordt hun infrastructuur adequaat te onderhouden.
lees ook
Belgisch IT-landschap evolueert in twee snelheden: wie blijft achter en waarom?
Uit het onderzoek van NTT DATA blijkt dat 71 procent van de organisaties verouderde of achterhaalde netwerkassets hebben. Dit gaat gepaard met hogere kosten, 64 procent geeft aan dat technische schulden zich opstapelen. Bovendien geeft 86 procent van de organisaties aan dat ontoereikende of verouderde technologie hun innovatie-inspanningen belemmert. Maar liefst 69 procent van de organisaties in België zegt dat hun netwerkactiva (voornamelijk) verouderd zijn.
Invloed op bedrijfsvoering
Deze achterstand in lifecycle management kan daarnaast een impact hebben op de bedrijfsvoering. 94 procent van de C-suite executives gelooft dat legacy-infrastructuur hun bedrijfsflexibiliteit sterk beïnvloedt, inclusief het vermogen om klantervaringen en werknemerservaringen te optimaliseren. Volgens het rapport heeft slechts 51 procent van de organisaties wereldwijd en 40 procent in Europa hun technologie-aanpak volledig afgestemd op de behoeften van hun bedrijfsstrategie.
“De levensduren van infrastructuur zijn een cruciaal onderdeel van het IT-beheerproces. Ze vormen een kans en een uitdaging voor leiderschap, omdat effectieve lifecycles kunnen leiden tot enorme zakelijke voordelen – van verhoogde efficiëntie tot een stimulans voor innovatie”, aldus Gary Middleton, Vice President Networking GTM bij NTT DATA.