Nutanix kondigt Nutanix Central aan: gecentraliseerd beheer van cloud tot edge

Nutanix introduceert Nutanix Central. Dat is een cloudgebaseerde console voor het beheer van infrastructuur over de gehele hybride multicloudomgeving.

Op zijn .Next-conferentie lanceert Nutanix een nieuwe uitgebreide beheersoplossing: Nutanix Central. De oplossing is cloudgebaseerd maar moet klanten een overzicht geven over hun hele hybride multicloud-infrastructuur: over on-premises datacenters en Edge tot een combinatie van colocatiecentra en publieke cloudproviders.

Overzicht van alles

Nutanix Central moet eengemaakt beheer en rapportage bieden over de totale Nutanix-omgeving, waar je die ook draait en consumeert. Vanuit een centraal dashboard kunnen klanten aan de slag met belangrijke data, zoals het gebruik van capaciteit en de status van domeinen. Het is vervolgens mogelijk om dieper in detail te onderzoeken wat er gaande is in individuele domeinen. Nutanix Central bouwt schijnbaar voort op bestaande capaciteiten van onder andere Prism Central, maar gaat verder.

Nutanix Central moet bedrijven met een hybride multicloud-omgeving een tool geven om eenvoudig over locaties en infrastructuur heen eenzelfde governance en beveiligingsprogramma uit te rollen. Ook in iets traditionelere maar complexere omgevingen, zoals een retail-keten met veel edge-datacenters in alle verschillende winkels, vindt bij Nutanix Central eenvoudig en gecentraliseerd beheer.

Weg complexiteit

De lancering van Nutanix Central past in de ambitie van het bedrijf om alle complexiteit van de hybride multicloud weg te werken. Op termijn wil Nutanix zijn klanten helpen om echt vendor agnostisch infrastructuur te consumeren, on-premises of in een cloud naar keuze. Deze aankondiging neemt het beheer voor z’n rekening. Voor de technische complexiteit van applicaties vendor-agnostisch maar toch cloud native te laten draaien, introduceerde Nutanix ook op .Next Project Beacon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home