Lenovo pakt uit met GPUaaS in TruScale, waterkoeling en AI-gestuurd infrastructuurbeheer

Lenovo lanceert een reeks nieuwe diensten en oplossingen om AI-implementaties in bedrijven te versnellen. Bedrijven krijgen toegang tot on-demand GPU-kracht, AI-gedreven systeembeheer en oplossingen voor geavanceerde vloeistofkoeling, zonder afhankelijk te zijn van cloudinfrastructuur.

Lenovo brengt GPU-rekenkracht met een eenvoud van een cloudmodel naar colocatie- of on-premises klanten. De hardwarespecialist lanceert daartoe GPU-as-a-Service (GPUaaS) binnen het TruScale-portfolio. Met die dienst kunnen bedrijven GPU-kracht op aanvraag gebruiken via een flexibel pay-as-you-go model.

Lenovo’s TruScale GPUaaS biedt bedrijven een schaalbare oplossing om krachtige GPU’s te gebruiken voor AI- en machine learning-workloads. Met toegang tot NVIDIA Tensor Core GPU’s, zoals de Nvidia H100 en L40S, kunnen organisaties rekenkracht delen en hun verbruik en kosten beheren. De dienst maakt het mogelijk om zowel on-premise als in colocatie-omgevingen te werken.

De integratie van de GPU-servers in TruScale biedt toegang tot Nvidia-accelerators zonder de investeringen en complexiteit van traditionele infrastructuur. Toch houden klanten de hardware lokaal, wat interessant kan zijn voor bijvoorbeeld latency of compliance.

Xclarity One

Daarnaast lanceert Lenovo XClarity One. Met XClarity One integreert Lenovo AI in IT-operaties en systeembeheer. Het platform biedt bedrijven voorspellende analyses voor foutdetectie, wat de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun infrastructuur moet verhogen.

De AIOps Systems Management-engine van Lenovo maakt gebruik van drie voorspellende algoritmes om problemen vroegtijdig te signaleren, waardoor handmatige controles overbodig worden. Het platform stelt bedrijven in staat om hun IT-omgeving, van datacenters tot edge-apparaten, eenvoudig te beheren via één interface.

Neptune

Tot slot ondersteunen de Lenovo Power and Cooling Services bedrijven met vloeistofkoeling, wat in principe resulteert in een verbeterde efficiëntie bij het uitvoeren van zware AI-workloads. Daarbij kijkt Lenovo natuurlijk vooral naar zijn eigen volwassen oplossing: Lenovo Neptune. Vloeistofkoeling kan het energieverbruik volgens Lenovo tot 40 procent verminderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home