Intel herbevestigt lancering Xeon-D in 2025 met nieuwe details

Intel laat op Hot Chips weten dat de lancering van zijn nieuwe Xeon-D-chips nog steeds gepland staat voor 2025. Om het publiek warm te houden, deelt het bedrijf enkele nieuwe details over de chip.

In 2025 lanceert Intel de nieuwste iteratie van Xeon-D. Dat weten we al sinds MWC, en wordt nu opnieuw bevestigd. Op de Hot Chips-conferentie doet Intel wel enkele extra details over de chips uit de doeken.

Xeon-D is zoals we weten gebouwd op Granite Rapids-D, dat op zijn beurt een variatie is op de Granite Rapids-architectuur voor servers. De D-chips zijn geschikt voor gebruik in Edge-toepassingen en hebben bijkomende capaciteiten aan boord. Intel zelf spreekt van een Xeon 6 SoC.

Specificaties

Xeon-D is gebouwd rond Xeon 6-kernen en heeft dezelfde chiplets aan boord als de klassieke Xeon 6-serverchips. Die rekenkernen worden bijgestaan door een I/O-chiplet gebouwd op het Intel 4-proces en voorzien van capaciteiten die ideaal zijn voor Edge-gebruik. Verder stipt Intel volgende specificaties aan:

  • Tot 32 PCIe 5.0-lanes
  • Tot zestien CXL 2.0-lanes
  • 2x100G-ethernet
  • Vier en acht geheugenkanalen (BGA-compatibel)
  • Edge-verbeteringen zoals bredere temperatuurtoleranties en hogere betrouwbaarheid.

Een precieze lanceringsdatum deelt Intel niet. De fabrikant moet aspirant-gebruikers van zijn chips wel warm houden met details, aangezien het bedrijf stevig in het defensief zit. Kwartaalresultaten zijn niet wat investeerders hoopten, en CEO Pat Gelsinger zag zich genoodzaakt 15.000 mensen op straat te zetten in een herstructurering. AMD lanceert in tussentijd eigen chips die op steeds meer enthousiasme kunnen rekenen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home